Deze website maakt gebruik van cookies

Verhalen uit de praktijk

Je vindt oud-studenten van ons op allerlei werkterreinen, zowel in de geestelijke verzorging en het humanistisch raadswerk, als in het onderwijs, als coach, adviseur of beleidsmedewerker in bedrijven en organisaties, of in het onderzoek. Lees meer over hun ervaringen.


 • Marije Klomp

  Marije Klomp ging na haar studie werken bij MVO Nederland, ze werd er hoofd kennis en ontwikkeling. Inmiddels is ze programmadirecteur Duurzaamheid aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ook promoveerde ze onlangs op een onderzoek naar professionals die werken aan duurzaamheid.

   
 • Moniek Veldhoven

  Moniek Veldhoven is programmamanager Zorg en Veiligheid bij Gemeente Eindhoven en vertelt in een vlog van 3 minuten wat de studie haar heeft gebracht.

   
 • Geestelijk verzorger Jeroen de Vos: 'Ik wil mensen tevoorschijn luisteren’

  Jeroen de Vos is geestelijk verzorger in een verpleeghuis. Hij vertelt over zijn werk in het televisie-programma De Verwondering.

   
 • Thijs Boer

  Thijs Boer is verpleegkundige en studeerde Zorgethiek en beleid. "Ik ging de wereld steeds meer bekijken met een zogenaamde 'zorg-ethische' bril, en die bril wil er echt niet meer af."

   
 • Ramaya Soe-Agnie

  Ramaya is humanistisch raadsvrouw bij Defensie. "Door de studie ben ik als mens enorm gegroeid."

   
 • Jasmijn Peskens

  Jesmijn Peskens is Change Communication and Training Lead bij Heineken. "Ik wilde weten hoe ik mijn kennis bij een commerciële organisatie zou kunnen inzetten. Want daar liggen grote kansen voor verandering."

   
 • Linde Draaisma

  Linde Draaisma is beleidsmedewerker Mensenrechten bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. "Tijdens de bachelor Humanistiek ontdekte ik dat mijn idealisme geen zwakte is en dat mijn idealen geen droom hoeven te zijn."

   
 • Mark Bos

  Mark Bos is programma manager Onderwijs en Opvoeding bij het Humanistisch Verbond. Eerder werkte hij als docent en onderwijsbegeleider Identiteit en levensbeschouwing bij Arkade.

   
 • Beluister podcasts van De Correspondent met geestelijk verzorgers

  Correspondenten Nina Polak en Lex Bohlmeijer van De Correspondent verzorgen een serie gesprekken met geestelijk verzorgers in de ggz, bij de politie, het leger, op straat, zoals ze zeggen: 'overal waar de menselijke ervaring op scherp staat'. Ook met oud studenten Humanistiek Non van Driel en Gijsbert van Eijsden.

   
 • RadioDoc met portret van geestelijk verzorger Charlotte Molenaar

  Radio 2Doc startte zondagavond een nieuwe korte portrettenserie met geestelijk verzorgers: Zingeving aan huis. De eerste keer volgen we oud-Humanistiek studente Charlotte Molenaar, een jonge humanistische geestelijk verzorger in Amsterdam.

   
 • Geestelijk verzorger Jesse over de opvang na de aanslag in Utrecht: 'Ik heb iets kunnen betekenen'

  Als geestelijk begeleider is UvH-alumnus Jesse Gruiters er voor mensen die het moeilijk hebben in het UMC Utrecht. Zo ook op 18 maart 2019, de dag dat er een aanslag werd gepleegd in Utrecht. Hij maakte onderdeel uit van het team van het Calamiteitenhospitaal. In De Volkskrant vertelt hij meer over deze heftige dag, samen met zijn collega hulpverleners.

   
 • Portret van Nrc van Tobias, Merel en Marc in hun beroep als humanistisch geestelijk verzorger

  In nrc verscheen een portret van Tobias Karsten, Merel en Marc Eyk, alumni van de Universiteit voor Humanistiek.