Deze website maakt gebruik van cookies

Verhalen uit de praktijk

Je vindt oud-studenten van ons op allerlei werkterreinen, zowel in de geestelijke verzorging en het humanistisch raadswerk, als in het onderwijs, als coach, adviseur of beleidsmedewerker in bedrijven en organisaties, of in het onderzoek. Lees meer over hun ervaringen.


 • Geestelijk verzorger Jeroen de Vos: 'Ik wil mensen tevoorschijn luisteren’

  Jeroen de Vos is geestelijk verzorger in een verpleeghuis. Hij vertelt over zijn werk in het televisie-programma De Verwondering.

   
 • Beluister podcasts van De Correspondent met geestelijk verzorgers

  Correspondenten Nina Polak en Lex Bohlmeijer van De Correspondent verzorgen een serie gesprekken met geestelijk verzorgers in de ggz, bij de politie, het leger, op straat, zoals ze zeggen: 'overal waar de menselijke ervaring op scherp staat'. Ook met oud studenten Humanistiek Non van Driel en Gijsbert van Eijsden.

   
 • Jasmijn Peskens

  Jesmijn Peskens is Change Communication and Training Lead bij Heineken. "Ik wilde weten hoe ik mijn kennis bij een commerciële organisatie zou kunnen inzetten. Want daar liggen grote kansen voor verandering."

   
 • Thijs Boer

  Thijs Boer is verpleegkundige en studeerde Zorgethiek en beleid. "Ik ging de wereld steeds meer bekijken met een zogenaamde 'zorg-ethische' bril, en die bril wil er echt niet meer af."

   
 • Linde Draaisma

  Linde Draaisma is beleidsmedewerker Mensenrechten bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. "Tijdens de bachelor Humanistiek ontdekte ik dat mijn idealisme geen zwakte is en dat mijn idealen geen droom hoeven te zijn."

   
 • Geestelijk verzorger Jesse over de opvang na de aanslag in Utrecht: 'Ik heb iets kunnen betekenen'

  Als geestelijk begeleider is UvH-alumnus Jesse Gruiters er voor mensen die het moeilijk hebben in het UMC Utrecht. Zo ook op 18 maart, de dag van de aanslag. Hij maakte onderdeel uit van het team van het Calamiteitenhospitaal. In De Volkskrant vertelt hij meer over deze heftige dag, samen met zijn collega hulpverleners.

   
 • Portret van Nrc van Tobias, Merel en Marc in hun beroep als humanistisch geestelijk verzorger

  In nrc verscheen een portret van Tobias Karsten, Merel en Marc Eyk, alumni van de Universiteit voor Humanistiek.

   
 • Ramaya Soe-Agnie

  Ramaya is humanistisch raadsvrouw bij Defensie. "Door de studie ben ik als mens enorm gegroeid."

   
 • Marije Klomp

  Hoofd Kennis en Ontwikkeling MVO Nederland

   
 • Mark Bos

  Onderwijsbegeleider bij Arkade