Deze website maakt gebruik van cookies

Introductie

Wat is goede zorg eigenlijk? In de master Zorgethiek en beleid leer je reflecteren op zorgpraktijken. Je ontwikkelt een eigen visie op zorg, en bekwaamt je in het opzetten en uitvoeren van onderzoek.  


Met in totaal 550 studenten en 80 docenten biedt de Universiteit voor Humanistiek kleinschalig, afwisselend en persoonlijk onderwijs. Onze docenten hebben veel ervaring in de praktijk, bijvoorbeeld in adviesraden en ethische commissies. 

Zorgethiek en interculturaliteit

In deze master maak je grondig kennis met de zorgethiek en met reflectie op verschillende zorgdomeinen. Wij ontwikkelen een visie op zorg via onderzoek dat ook in de zorg zelf plaatsvindt. Voor deze zorgethiek is zowel het perspectief van de patiënt als dat van de professionele zorgverlener belangrijk. Zorg vindt immers primair plaats in een betrekking.


Naast zorgethiek spelen ook interculturele vragen een grote rol. We leven in een samenleving met verschillende religies, levensbeschouwingen en culturen, en er zijn veel antwoorden mogelijk op de vraag wat zorg tot goede zorg maakt. Wat vind je hier zelf van? Deze master biedt je gestructureerde reflectie. Tegelijk ontwikkel je vaardigheden om je eigen onderzoek te verrichten. Lees meer over de inhoud van het programma, of de vakken die je kunt volgen.

Eenjarig, voltijds

De master Zorgethiek en beleid is in eerste instantie een eenjarige voltijds studie. In overleg met de studieadviseur is het eventueel mogelijk om de opleiding in twee jaar te doorlopen.

Wat kun je worden na deze master?

Dit masterprogramma is heel geschikt voor mensen die werkzaam zijn of willen zijn in staffuncties in de zorg, maatschappelijke organisaties, in het hoger onderwijs in de zorgsector, en in de media en journalistiek.

Meer weten?

Kom eens kijken op een open dag of proefcollege, of lees onze PDF-bestandbrochure. Kijk even op deze pagina of er al een volgend proefcollege gepland staat.


Naast deze master Zorgethiek en beleid bieden wij ook de driejarige master Humanistiek aan. 

Aanmelden

Wil je deze master volgend collegejaar gaan volgen? Je kunt je aanmelden tot 1 augustus.