Deze website maakt gebruik van cookies

Introductie

De premaster Humanistiek aan de Universiteit voor Humanistiek is bedoeld voor studenten en afgestudeerden van andere universiteiten en hogescholen die de master Humanistiek willen volgen. Om toegelaten te worden tot de master Humanistiek moet je namelijk een diploma van de bachelor Humanistiek hebben. Heb je die niet, dan kun je met de premaster Humanistiek toch toegang krijgen. (Bekijk de toelatingseisen van de master Humanistiek.)


Wil je weten of je de premaster Humanistiek kunt volgen?
Bekijk de toelatingseisen van de premaster Humanistiek.


Je volgt een deel van de vakken samen met studenten van de premaster Zorgethiek en beleid: bekijk het rooster en het onderwijsprogramma.


Aan het eind van de premaster krijg je geen diploma of examen. Na het succesvol afronden van de deeltentamens krijg je een certificaat. 

Studiebelasting

De premaster bestaat voor studenten met een hbo-vooropleiding uit zes onderdelen (45 ECTS, 1 ECTS komt overeen met 28 uur). Studenten met een wo vooropleiding volgen een korter programma van 30 ECTS. Je kunt de premaster Humanistiek vaak inbrengen in de vrije ruimte van je eigen bachelor. 

Collegegeld en studiekosten

Als premasterstudent word je ingeschreven als schakelstudent. Hiervoor betaal je een studievergoeding. Lees meer over de studiekosten. Wil je weten hoe het zit met de studiefinanciering

Wil je meer weten?

Je bent altijd welkom op een van onze open dagen en proefcolleges of je kunt de PDF-bestandbrochure downloaden. 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de premaster tot 1 augustus.