Deze website maakt gebruik van cookies

Aanmelden en de studiekeuzecheck

Heb je je een goed beeld gevormd van de studie bijvoorbeeld door open dagen te bezoeken of een proefcollege te volgen? 

Heb je gekeken of je bij de start van de studie aan de toelatingseisen voldoet?

Aanmelden

Je moet je aanmelden via Studielink vóór 1 juni. Studielink is de landelijke inschrijfportal voor het Hoger Onderwijs. Om Studielink te kunnen gebruiken heb je een DigiD nodig.


Aanmelden via Studielink


Meer informatie over de aanmeldprocedure

Meer informatie over Studielink


De Universiteit voor Humanistiek ontvangt je aanmelding van Studielink en start de verdere procedure. 


Je ontvangt:

• van de Universiteit voor Humanistiek of Studielink een e-mail met het verzoek eventuele aanvullende informatie aan te leveren voor je inschrijving

• informatie over de hoogte en betaling van je collegegeld

• als je je voor 15 mei aanmeldt dan krijg je per e-mail een uitnodiging voor de eerste stap van de studiekeuzecheck (online vragenlijst). Aan het eind van die vragenlijst kun je aangeven of je mee wilt doen met het proefstuderen.

Studiekeuzecheck: past humanistiek bij jou? 

Als je je aanmeldt voor de bachelor vóór 15 mei, kun je meedoen aan de zogenaamde Studiekeuzecheck (soms ook wel matching genoemd). Het is geen verplichting, maar een kans om nog eens te checken of de studie bij je past. De studiekeuzecheck ziet er dit jaar een beetje anders uit in verband met de coronacrisis. We hebben een mooi online programma samengesteld. Het omvat de volgende onderdelen:


•Online vragenlijst 1: door deze vragenlijst krijg je een beeld van studeren aan de Universiteit voor Humanistiek en in hoeverre de studie bij jou past.


•Proefstuderen: je kunt met andere studiekiezers een hoor- en aansluitend een werkcollege volgen. Je bereidt je daarop voor door literatuur te bestuderen. In de werkgroep krijg je feedback op je voorbereiding en deelname. Aan het einde van het proefstuderen kun je als je wilt nog napraten en nader met elkaar kennismaken.


•Online vragenlijst 2: na de proefstudeerdag krijg je een tweede vragenlijst om terug te kijken op de werkgroep. De tweede vragenlijst kun je gebruiken om te bekijken hoe het je bevallen is, en na te denken over de vraag of het studeren aan de Universiteit voor Humanistiek ook in de praktijk bij je past.


•Studiekeuze spreekuur: onze studieadviseur is beschikbaar voor vragen naar aanleiding van je bevindingen. Dat kan per mail, en als je haar wilt bellen, kun je gebruik maken van het spreekuur.  


Het proefstuderen vindt waarschijnlijk plaats in de eerste week van juni. 


Deelname aan de studiekeuzecheck is niet verplicht, maar wel een recht, mits je je tijdig aanmeldt. 


* Alleen als je je vóór 1 juni hebt aangemeld bij ten minste 1 opleiding in het hoger onderwijs behoud je je landelijke toelatingsrecht. In andere gevallen kan, afhankelijk van de opleiding / instelling, je inschrijving worden geweigerd. De UvH zal je inschrijving niet weigeren als je je niet voor 15 mei hebt aangemeld voor Humanistiek, maar is je aanmelding pas na 15 mei binnen dan kun je niet meer deelnemen aan de studiekeuzecheck.

Bachelor Humanistiek