Deze website maakt gebruik van cookies

Master Humanistiek

Wat is de impact van de corona-pandemie op zorgprofessionals? Waar begin je als je ongelijkheid op de arbeidsmarkt wilt bestrijden? Hoe geven mensen zin aan hun leven na het overlijden van naasten?


In de master Humanistiek verdiep je je in complexe maatschappelijke vraagstukken rondom zingeving, ethiek, levensbeschouwing en de inrichting van een rechtvaardige en zorgzame samenleving. Hiervoor combineer je disciplines uit de sociale en geesteswetenschappen, zoals filosofie, geschiedenis, sociologie en psychologie. Vervolgens ga je op zoek naar concrete oplossingen voor mensen en organisaties. 


Daarbij is er veel aandacht voor je professionele ontwikkeling. Dat maakt humanistiekstudenten zo waardevol in allerlei carrières: ze zijn kritische, creatieve denkers die de wereld altijd op een nieuwe manier benaderen. Afgestudeerden komen op uiteenlopende plekken in de samenleving terecht, bijvoorbeeld als coach of geestelijk verzorger bij zorginstellingen, het leger of de gevangenis, maar ook als adviseur in het bedrijfsleven of onderwijs, als beleidsmedewerker bij de overheid, als docent in hoger onderwijs of onderzoeker.

Gericht op beroepspraktijken

De master Humanistiek is een driejarige, voltijdse academische beroepsopleiding. De studie biedt een sterke verdieping en specialisatie op de bachelor Humanistiek of een bachelor in de sociale of geesteswetenschappen. In deze drie jaar bereid je je voor op de beroepspraktijk. In het tweede jaar van de studie loop je uitgebreid stage, zodat je je kennis en vaardigheden al in de praktijk leert toepassen. Hierdoor start je na de opleiding met meer zelfvertrouwen én bekwaamheid op de arbeidsmarkt. We begeleiden je stage met intervisiegesprekken. Ook word je bekwaamd in kwalitatieve, interdisciplinaire onderzoeksvaardigheden en sluit je de studie af met een zelfstandig uitgevoerd onderzoek.


Tijdens de master vergroot je niet alleen je kennis en onderzoeksvaardigheden, er is ook veel aandacht voor jouw persoonlijke professionaliteit. Daarom volg je praktische vakken als gesprekstechnieken en mediation- en coachingsvaardigheden. Zo ontwikkel je je tot een goede gesprekspartner, die groepen kan begeleiden en mensen kan helpen om antwoorden te vinden op levensvragen.


- Lees meer over de inhoud en de opbouw van het onderwijsprogramma, en over de mogelijkheden om in het buitenland te studeren.

- Bekijk het rooster en de vakken die je kunt volgen.

- Bekijk de beroepsmogelijkheden.

Meer weten?

- Kom naar een open dag of proefcollege

-PDF-bestand Bekijk onze brochure
- Lees meer over ervaringen van onze studenten en afgestudeerden, of bekijk of beluister een hoorcollege online


Naast de master Humanistiek bieden wij ook de eenjarige master Zorgethiek en beleid.

Open dag 6 maart

Op zaterdag 6 maart 2021 hebben we een online open dag.  


Open Dag 6 maart

Aanmelden

Wil je deze master volgend collegejaar gaan volgen? Je kunt je aanmelden tot 1 juli.