Deze website maakt gebruik van cookies

Celebrantenopleiding

Al is onze samenleving steeds meer seculier geworden, toch bestaat er nog steeds grote behoefte aan het vieren van belangrijke gebeurtenissen in het leven. De vraag naar professionele begeleiding van dit soort vieringen neemt toe. Daarom verzorgt de Universiteit voor Humanistiek een eenjarige, post-academische opleiding tot celebrant. 


Een celebrant is een professionele begeleider bij de viering van transitiemomenten in het leven, zoals bij een huwelijk of bij sterfte. Of denk ook aan belangrijke gebeurtenissen als naamgeving, adoptie, adolescentie, pensionering, emigratie, inburgering of echtscheiding. Als celebrant is het belangrijk te kunnen afstemmen op je klanten. De persoonlijke overtuigingen, levensbeschouwing, levensfilosofie en persoonlijkheid van de klant zijn leidend. Je ontwikkelt samen een viering waarbij je gebruik maakt van rituelen en verschillende vormen van verbeelding. Zo geef je uiting aan gevoelens en emoties waarvoor woorden vaak tekort schieten.

De opleiding

De opleiding bestaat uit 4 modules van 6 bijeenkomsten. 


1. Fundamenten voor de celebrant  

2. Rituelen voor het vieren van relaties 

3. Rituelen bij verlies

4. Community skills en ondernemerschap  


De bijeenkomsten worden begeleid door docenten van de Universiteit voor Humanistiek en ervaren ritueelbegeleiders.

Meer weten?

De opleiding is ondergebracht bij het Praktijkcentrum Zingeving en Professie, op die website lees je meer over de Celebrantenopleiding.  

Informatieavond

Op 15 april 2021 was er een online informatieavond. In najaar 2021 en voorjaar 2022 zullen er weer nieuwe informatieavonden plaatsvinden.

Aanmelden

De Celebrantenopleiding start steeds in september. Je kunt je vanaf 2 maart 2021 weer aanmelden op de site van de Celebrantenopleiding. Er is plaats voor 20 deelnemers. Let op: de aanmelding sluit op 1 juni, óf als het maximum aantal deelnemers is bereikt


PDF-bestandDownload flyer