Deze website maakt gebruik van cookies

Fijne dagen en tot volgend jaar!

We wensen u fijne feestdagen en een hoopvol nieuw jaar!

De universiteit is gesloten tot 4 januari. We wensen u goede dagen. We zien u graag weer in 2021! 

UvH onderzoek naar ervaringen van globalisering op de werkvloer


Gebrek aan respect grotere kwestie dan zorgen over open grenzen
Wanneer werkenden spreken over de gevolgen van open grenzen, brengen ze vooral naar voren dat ze te weinig respect ervaren vanuit de samenleving. Kwesties over migratie of andere culturen blijken vooral een opstap om zorgen uit te spreken over het gebrek aan gemeenschap op de werkvloer en het gebrek aan zeggenschap in hun dagelijks werk. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit voor Humanistiek in opdracht van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), met als titel ‘Dealen met de grote wereld. Globalisering in de publieke opinie en op het werk.’ Lees verder.

Alice Schippers benoemd als bijzonder hoogleraar Disability Studies


Alice Schippers is per 1 januari benoemd tot bijzonder hoogleraar Disability Studies aan de Universiteit voor Humanistiek. De leerstoel, gevestigd door de Stichting Disability Studies, is er op gericht om onderzoek te bevorderen dat bijdraagt aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking, en daarmee aan een inclusieve samenleving. Lees verder.

Een collectief ritueel voor het afsluiten van 2020


“Wat als we dit moeilijke jaar 2020 afsluiten met een collectief ritueel dat iedereen met elkaar verbindt? Een afsluiten, maar ook een bekrachtiging dat we elkaar nodig zullen hebben in 2021”, zo vond Barbara Raes, gastdocent aan de Celebrantenopleiding. Dus nam zij het initiatief tot Let’s tick together, een nationaal slotritueel in België, op woensdag 30 december om 20 uur. Ze deelt met ons haar gedachtes over het belang van rituelen om 2020 samen af te sluiten. Bekijk het initiatief!