Deze website maakt gebruik van cookies

Onderwijs

Wil je een studie aan de Universiteit voor Humanistiek volgen? Wij bieden verschillende opleidingen en programma’s aan voor zowel studenten als professionals. Uit de Nationale Studentenenquête blijkt dat ons onderwijs door de studenten zeer goed gewaardeerd wordt. Op basis van de uitslagen van deze enquête waardeerde de Keuzegids Masters onze master Zorgethiek en beleid als Topopleiding.

Onderwijs

Onze opleidingen zijn kleinschalig, persoonlijk, uitdagend en veelzijdig. Het gaat bij ons niet alleen om het opdoen van kennis, maar ook om het toepassen van die kennis in de praktijk. Bovendien krijgt persoonsvorming bij ons bijzondere aandacht. 

> Lees meer over ons onderwijs en onderwijskwaliteit

Onderwijsaanbod

Dit zijn de opleidingen die we bieden:


- Bachelor Humanistiek

- Master Humanistiek en premastertraject Humanistiek

- Master Zorgethiek en beleid en premastertraject Zorgethiek en beleid

- Graduate school (voor promovendi)

- Celebranten opleiding (voor begeleiders van rituelen)


Daarnaast hebben we cursussen en programma’s voor professionals, op het terrein van zingeving en organisatieadvies. Je kunt ook naar onze online hoorcolleges luisteren. 


Heb je dit jaar een masterscriptie geschreven op het terrein van persoonlijke zingeving en/of humanisering? Misschien kun je dan de Leo Polak scriptieprijs winnen.  

Meer dan een studie 

De Universiteit voor Humanistiek is gevestigd in een mooi historisch pand, vlakbij de Domtoren in Utrecht. Wij hebben daar onze collegezalen, practicumlokalen, leeszaal en kantine, en bieden onze studenten verschillende eigen voorzieningen aan, zoals studieadvies en begeleiding door een studentenraadsman. Daarnaast kunnen onze studenten gebruik maken van een aantal voorzieningen van de Universiteit Utrecht, zoals de Universiteitsbibliotheek, de studentenpsycholoog, en cursussen en workshops, gericht op studiebegeleiding.

> Bekijk het aanbod bij Praktische informatie