Deze website maakt gebruik van cookies

Professionals met karakter


10 september 2018


Wie goed en ethisch verantwoord werk wil verzetten, zal over persoonlijke kwaliteiten moeten beschikken die dat mogelijk maken, zoals integriteit, empathie, moed en zorgzaamheid. Maar hoe ontwikkel je die? Universitair docent Educatie en lector Wouter Sanderse redigeerde met Jos Kole het boek Karakter, deugden voor professionals. Naar aanleiding van het boek vindt woensdag 3 oktober een seminar plaats in Nijmegen.


Volgens de deugdethiek komt goed handelen voort uit houdingen die je gaandeweg je leven ontwikkelt, zoals moed, rechtvaardigheid en integriteit. Als je karakter hebt, streef je zulke deugden na. Ze maken je eigen leven en dat van je medemensen goed, ook als je aan het werk bent.


Welke deugden zijn van belang in beroepspraktijken zoals onderwijs, zorg, recht en bedrijfsleven en hoe ontwikkel je ze? Het boek van Sanderse en Kole bundelt antwoorden op die vragen en korte interviews met professionals zoals Robbert Dijkgraaf, Femke Cools en Jos de Blok. Paul van Tongeren schreef ter inleiding een beknopte geschiedenis van de deugdethiek.


Dr. Wouter Sanderse is universitair docent Educatie aan de Universiteit voor Humanistiek en tevens lector Beroepsethiek van de leraar bij Fontys Hogescholen. 

Jos Kole is universitair docent Beroepsethiek bij IQ healthcare van het Radboud UMC en senior-docent verpleegkundige beroepsethiek bij de Academie Gezondheidszorg van de CHE. Hij heeft zich gespecialiseerd in beroepsethisch onderwijs en onderzoek.


Meer informatie over het boek vindt u op de site van ISVW

Seminar Goed werk! Aandacht voor karaktervorming van professionals

Woensdag 3 oktober 2018, 13.30 - 17.30 uur

Meer informatie over het seminar vindt u op de site van het Radboudumc, Nijmegen

Met keynote speakers dr. Kees Boele, voorzitter College van Bestuur Hogeschool Arnhem Nijmegen, en drs. Anne-Miek Vroom, directeur van stichting IKONE. 

Wie goed en ethisch verantwoord werk wil verzetten zal over persoonlijke kwaliteiten moeten beschikken die dat mogelijk maken, zoals integriteit, empathie, moed en zorgzaamheid. Maar hoe ontwikkel je die? Universitair docent Educatie en lector Wouter Sanderse redigeerde met Jos Kole het boek Karakter, deugden voor professionals. Naar aanleiding van het boek vindt woensdag 3 oktober een seminar plaats in Nijmegen.