Deze website maakt gebruik van cookies

Anja Machielse verzorgt openingslezing Week tegen Eenzaamheid


18 september 2018


Donderdag 27 september opent koningin Máxima de Week tegen Eenzaamheid, die wordt georganiseerd door Coalitie Erbij en Vereniging Humanitas, in samenwerking met het Oranje Fonds.  Prof. dr. Anja Machielse, bijzonder hoogleraar Empowerment kwetsbare ouderen van de Universiteit voor Humanistiek, verzorgt de openingslezing. 


Lees de Nationale eenzaamheidslezing op de site van Coalitie Erbij.


Mensen die zich eenzaam voelen, missen verbondenheid met anderen. Dit kan grote gevolgen hebben voor hun gezondheid, welbevinden en het meedoen in de samenleving. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid wordt aandacht gevraagd voor dit probleem en de aanpak ervan.


Anja Machielse is gespecialiseerd in onderzoek naar (sociaal) kwetsbare ouderen, zij kijkt naar thema's als eenzaamheid en sociaal isolement, zelfredzaamheid, existentiële problemen en zingevingsvragen. Belangrijke aandachtspunten in haar onderzoek zijn het stimuleren van sociale betrokkenheid en sociale insluiting van (kwetsbare) ouderen in de samenleving.


Coalitie Erbij is in 2008 opgericht als samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties om eenzaamheid te bestrijden. Acties en activiteiten van de coalitie zijn gericht op ontmoeting, netwerkversterking en persoonlijke hulp. Naast één-op-één contacten zoals het maatjesproject Humanitas Tandem, zijn er uitjes en vakanties, matchingswebsites, cursussen en trainingen en (anonieme) hulplijnen. Mensen kunnen ook zelf vrijwilligerswerk doen om hun gevoel van eenzaamheid aan te pakken. Vrijwilligersorganisatie Humanitas is één van de leden van Coalitie Erbij en helpt mensen op eigen kracht hun situatie te veranderen.


Meer informatie over de Week tegen Eenzaamheid en Opening vindt u op de site van Coalitie Erbij.

Donderdag 27 september opent koningin Máxima de Week tegen Eenzaamheid, die wordt georganiseerd door Coalitie Erbij en Vereniging Humanitas, in samenwerking met het Oranje Fonds. Prof. dr. Anja Machielse, bijzonder hoogleraar Empowerment kwetsbare ouderen van de Universiteit voor Humanistiek, verzorgt de openingslezing.