Deze website maakt gebruik van cookies

UvH Nieuwsbrief 17 september 2019

Carlo Leget verzorgt 7e Els Borstlezing


Hoogleraar Carlo Leget geeft woensdag 27 november de 7e Els Borstlezing in Den Haag. De lezing wordt georganiseerd door het Centrum voor Ethiek en Gezondheid. Zijn lezing, De prijs van de vrijheid, gaat over de positie in de samenleving van sociaal kwetsbare jongeren met beperkte cognitieve vaardigheden.Informatie en aanmelden via deze website van het Centrum voor Ethiek en Gezondheid.

De UvH doet weer mee aan het Betweterfestival: koop nu je tickets!


Op 4 oktober 2019 is dit prachtige kunst- en wetenschapsfestival weer terug! Met dit jaar aandacht voor verandering. Welke hardnekkige ideeën en gewoontes wil jij liever achter je laten? We doen weer mee, deze keer met een intensieve speeddate beleving, een reuze couveuse waarin je kunt filosoferen over het leven, en een flitscollege van cultuurpsychologe Joanna Wojtkowiak die ons leert dat we meer bezig mogen zijn met geboorte in plaats van met de dood. Een avond vol muziek, lezingen, ervaringen, voor slechts €12,50. Wees er op tijd bij, vorig jaar waren we uitverkocht. Kijk op de site van Betweterfestival!

Ga in gesprek met politiek filosoof William Connolly

 
Op 7 en 8 oktober organiseert de Vrije Universiteit Brussel in samenwerking met onder andere de Universiteit voor Humanistiek de internationale conferentie Entangled Humanism. Keynote spreker is de bekende Amerikaanse politiek filosoof William Connolly, die zich bezig houdt met urgente sociale problemen die samenhangen met discriminatie, gewelddadige conflicten en klimaatveranderingen. Lees meer over de conferentie in Brussel in onze agenda. Je kunt je nog aanmelden tot 1 oktober. 

Een impressie van onze Opening van Academisch Jaar met overdracht van rectoraat


“De mens als grote veroorzaker van complexe problematiek, maar ook de mens als de sleutel tot de oplossing: ik aanvaard met overtuiging het ambt van rector en voorzitter van de Universiteit voor Humanistiek omdat hier deze mens centraal staat.” Aldus sprak prof.dr. Joke van Saane na het overnemen van de ambtsketting van prof.dr. Gerty Lensvelt-Mulders op onze Opening van het Academisch Jaar. Bekijk een impressie, met foto's en lezingen.

Laatste kans, zaterdag Alumnidag 2019, meld je aan!

Net als de vorige editie zetten we op de Alumnidag van zaterdag 21 september weer in op een schitterende middag voor ons alumnigezelschap. Met TED talks van alumni uit het veld, een college van Joep Dohmen, workshops en muziek. Bekijk het programma en meld je aan.

Symposium: Wat doen geestelijk verzorgers daadwerkelijk?

Tijdens dit symposium op 3 oktober aandacht voor een onderzoeksbenadering die voor veel geestelijk verzorgers nieuw is: de conversatie-analyse. Bij deze benadering worden gesprekken tussen geestelijk verzorgers en hun cliënten geanalyseerd op basis van geluidsopnamen. We gaan in gesprek over de voor- en nadelen van deze benadering en staan stil bij de vraag of het überhaupt nodig is om als geestelijk verzorger onderzoek te doen. Bekijk het programma.

Graduate School lecture by Bernardo Zacka


This Thursday, september 19th, political theorist Bernardo Zacka will give a lecture, titled  When the States Meets the Street: Public Service and Moral Agency.  Zacka is assistant professor at MIT Political Science, Cambridge, MA, USA.  The lecture is organised by our graduate school. Read more>

Vacature


We zoeken een universitair docent Zorgethiek.