Deze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie>

VGVZ Research Award 2017 toegekend aan Annelieke Damen

3 juli 2017


De Research Award 2017 van de Vereniging van Geestelijk VerZorgers is toegekend aan Annelieke Damen, alumnus van de Universiteit voor Humanistiek. De award wordt jaarlijks uitgereikt en is bestemd voor een onderzoeker die een bijzondere wetenschappelijke of vakinhoudelijke prestatie heeft geleverd op het gebied van de geestelijke verzorging in Nederland.

Annelieke Damen (foto) ontvangt de award voor het project ‘Delphi-studie naar de onderzoeksprioriteiten rondom geestelijke verzorging’. In dit project brengt zij in kaart welke onderzoeksprioriteiten experts op het gebied van geestelijke verzorging in Nederland voor de komende tien jaar zien. Het onderzoek werd uitgezet onder geestelijk verzorgers, docenten geestelijke verzorging, onderzoekers in de geestelijke verzorging, bestuurders van de VGVZ, mensen van de Stichting Kwaliteitsregister Geestelijke Verzorging SKGV, diensten geestelijke verzorging en zendende instanties. Op basis van het onderzoek kan een onderzoeksagenda vastgesteld worden voor geestelijke verzorging.

De Delphi-studie is een opmaat voor een promotieonderzoek naar geestelijke verzorging onder leiding van prof. dr. Carlo Leget en dr. Carmen Schuhmann aan de Universiteit voor Humanistiek.

De research award van de Vereniging van Geestelijk VerZorgers (VGVZ) 2017 is toegekend aan Annelieke Damen, alumnus van de Universiteit voor Humanistiek. De award wordt jaarlijks uitgereikt en is bestemd voor een onderzoeker die een bijzondere wetenschappelijke of vakinhoudelijke prestatie heeft geleverd op het gebied van de geestelijke verzorging in Nederland.