Deze website maakt gebruik van cookies

Festival & congres of older people


9 oktober 2017


Het Festival of Older People is een tweedaags festival en congres op 17 en 18 oktober in ZIMIHC Theater in Utrecht. Anja Machielse, bijzonder hoogleraar Empowerment van Kwetsbare Ouderen, aan de Universiteit voor Humanistiek, is een van de sprekers op het congres. Alle sprekers reflecteren vanuit eigen ervaring en kennis op de vraag "Hoe zou een maatschappij er uit zien waarin het onderscheid tussen oud en jong niet bestaat?"


Ook zal Hedy d'Ancona namens het Humanistisch Verbond, de Universiteit voor Humanistiek en het Humanistisch Verbond de Human Included prijs uitreiken. Deze prijs gaat naar een vernieuwend initiatief dat het ideaal van de inclusieve samenleving op kleinschalige wijze realiseert; naar een project waarbinnen iedereen – jong en oud, kwetsbaar en minder kwetsbaar – als méns de ruimte krijgt en gelijkwaardig kan meedoen. Zo’n plek verdient de erkenning en zichtbaarheid die deze prijs met zich meebrengt.

Het congres is een initiatief van een collectief van kunstenaars, filosofen en academici die op zoek zijn naar een nieuwe kijk op ouder worden. Meer informatie over het programma van het congres en het kleinkunstfestival vind je op de site.Het Festival Of Older people is een tweedaags festival en congres op 17 en 18 oktober in ZIMIHC Theater in Utrecht. Anja Machielse, bijzonder hoogleraar Kwetsbare ouderen, aan de Universiteit voor Humanistiek, is een van de sprekers op het congres. Ook zal Hedy d'Ancona namens het Humanistisch Verbond, Stichting Humanitas Rotterdam, de Universiteit voor Humanistiek en Vereniging Humanitas een prijs uitreiken: Gouden Pact.