Deze website maakt gebruik van cookies

Studenten geven Universiteit voor Humanistiek hoge waardering bij de Nationale Studentenenquête

19 mei 2017

Studenten van de Universiteit voor Humanistiek zijn zeer tevreden over hun opleiding, zo blijkt opnieuw uit de uitslag van de Nationale Studentenenquête 2017 (NSE). Op 14 van de 17 thema's waarderen zij hun studie hoger dan het landelijk gemiddelde van alle universiteiten. Op het nieuwe thema ‘uitdagend onderwijs’ krijgt de Universiteit voor Humanistiek veel waardering, namelijk 3,96, wat significant meer is dan het landelijk gemiddelde.

De NSE is een jaarlijks terugkerend grootschalig onderzoek onder studenten naar hun ervaringen met de kwaliteit van opleidingen aan hogescholen en universiteiten. Op de meeste thema's scoort de Universiteit voor Humanistiek al jarenlang hoger dan het landelijk gemiddelde. Studenten van de UvH waarderen hun studie in het algemeen op 4,22 op een schaal van 5. De algemene sfeer op de opleiding krijgt een 4,57, en een zeer ruime meerderheid (score 4,42 op de 5) zou de opleiding aanraden bij vrienden, familie of collega's. 

PDF-bestandDownload FACTSHEET met totaaloverzicht.Studenten van de Universiteit voor Humanistiek zijn zeer tevreden over hun opleiding, zo blijkt opnieuw uit de uitslag van de Nationale Studentenenquête 2017 (NSE). Op 14 van de 17 thema's waarderen zij hun studie hoger dan het landelijk gemiddelde van alle universiteiten. Op het nieuwe thema ‘uitdagend onderwijs’ krijgt de Universiteit voor Humanistiek veel waardering, namelijk 3,96, wat significant meer is dan het landelijk gemiddelde.