Deze website maakt gebruik van cookies

Sinan Can wint Van Praagprijs 2019


21 maart 2019


Journalist en programmamaker Sinan Can wint de ‘Van Praagprijs 2019’. Om de twee jaar reikt het Humanistisch Verbond de prijs uit aan iemand die de samenleving op een vernieuwende wijze ‘medemenselijker’ maakt. Can zal zijn in prijs in ontvangst nemen tijdens het Mag Het Licht Aan Festival op 7 juli in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam. 


Sinan Can is vooral bekend van zijn documentaires, onder andere De Arabische Storm, Onze missie in Afghanistan, De verloren kinderen van het Kalifaat en zijn meest recente documentaire: Voorbij de grenzen van Saoedi-Arabië.


De Van Praagprijs is vernoemd naar Jaap van Praag, een van de oprichters van het Humanistisch Verbond. De winnaar van deze prijs kan werkzaam zijn in verschillende gebieden in de samenleving: kunst en cultuur, literatuur, wetenschap, politiek, media, sport en onderwijs. De persoon moet inspirerend zijn, en zich inzetten voor humane waarden in de samenleving, zoals vrijheid, zelfbeschikking en gelijkwaardigheid. Dit doet de winnaar op een onorthodoxe en vernieuwende manier. Eerdere winnaars van de prijs waren onder andere Typhoon, Adelheid Roossen, Henk Oosterling en Pieter Winsemius. De jury bestond dit jaar uit Andrée van Es, Bahram Sadeghi, Daan Roovers, Kris Sloot en Willemien van Aalst.

Mag Het Licht Aan Festival

De prijs wordt uitgereikt tijdens de vierde editie van het Mag het Licht aan Festival. Sinan Can zal het programma opstellen, samen met het Humanistisch Verbond en de televisiemakers van Human, zoals twee jaar geleden Typhoon dat deed. Het festival vindt plaats op 7 juli in het Muziekgebouw aan het IJ.


Heb je zin, meld je aan en koop tot 1 mei kaarten voor het early bird tarief van 29,50€ op:
https://www.maghetlichtaanfestival.nl


(Foto is van Michel Schnater.)

Journalist en programmamaker Sinan Can wint de ‘Van Praagprijs 2019’. Om de twee jaar reikt het Humanistisch Verbond de prijs uit aan iemand die de samenleving op een vernieuwende wijze ‘medemenselijker’ maakt. Can zal zijn in prijs in ontvangst nemen tijdens het Mag Het Licht Aan Festival op 7 juli in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam.