Deze website maakt gebruik van cookies

Boekpresentatie 'Education for Democratic Intercultural Citizenship'


20 juni 2019 


Vandaag werd een boek gepresenteerd over burgerschapsonderwijs met bijdragen uit zeven Europese landen: Education for Democratic Intercultural Citizenship. Eduard Nazarski, directeur van Amnesty International van Nederland, nam het eerste exemplaar in ontvangst, aangeboden door samensteller Wiel Veugelers, hoogleraar Educatie aan de Universiteit voor Humanistiek. 


De Universiteit voor Humanistiek werkt al een aantal jaar samen met zes andere Europese universiteiten in het zogenaamde EDIC+ programma: ‘Education for Democratic Intercultural Citizenship Education’. Educatie speelt een belangrijke rol als je jongeren wilt voorbereiden op een actieve deelname aan een democratische samenleving met aandacht voor sociale gelijkheid en tolerantie. De zeven Europese universiteiten ontwikkelden samen een curriculum voor masterstudenten en PhD- studenten, die zich met educatie bezighouden. Elke universiteit organiseerde binnen het curriculum een eigen module. 


Ook verrichten de partners samen onderzoek naar theorie en praktijken van burgerschapsonderwijs. In het boek een weergave van verschillende artikelen, die in het bijzonder relevant zijn voor professionals die werkzaam zijn op het gebied van educatie, beleidsmakers en ngo's. "Een educatieprogramma als dit is belangrijk", aldus Nazarsky. "We merken in Europa dat de tolerantie aan het afnemen is en dat de druk op onze civil society toeneemt."


Het boek is uitgegeven door Brill Publishers en kunt u gratis downloaden op hun site.

(Voor meer informatie over het programma, zie ook www.uvh.nl/edic.)


Foto door: Maria Stuut

Vandaag werd een boek gepresenteerd over burgerschapsonderwijs met bijdragen uit zeven Europese landen: Education for Democratic Intercultural Citizenship. Eduard Nazarski, directeur van Amnesty International van Nederland nam het eerste exemplaar in ontvangst.