Deze website maakt gebruik van cookies

'Hoe gemeenten onderling verschillen in bijstandsbeleid? Niemand weet het'


11 juli 2019


Zoveel gemeenten, zoveel verschillende soorten bijstandsbeleid. De bijstandsgerechtigde snapt daar helemaal niets van, zo zien Melissa Sebrechts en Thomas Kampen van de Universiteit voor Humanistiek. Zij doen onderzoek naar de verschillen in de uitvoering van het bijstandsbeleid in Nederland en zullen daar deze week over publiceren in Binnenlands Bestuur. Vandaag vertelden ze er al over in Trouw.


Lees het interview in Trouw.


Het is bekend dat de woonplaats bepaalt hoe de bijstand uitpakt voor een bijstandsgerechtigde. Minder bekend is dat de verschillen zó groot zijn, zo legt Sebrechts uit aan Trouw.  Dat is onwenselijk, schrijft ze deze week met Thomas Kampen in het vakblad Binnenlands Bestuur.  

Zoveel gemeenten, zoveel verschillende soorten bijstandsbeleid. De bijstandsgerechtigde snapt daar helemaal niets van, zo zien Melissa Seebregts en Thomas Kampen van de Universiteit voor Humanistiek. Zij doen onderzoek naar de verschillen in de uitvoering van het bijstandsbeleid in Nederland en zullen daar deze week over publiceren in Binnenlands Bestuur. Vandaag vertelden ze er al over in Trouw.