Deze website maakt gebruik van cookies

Beluister podcasts van De Correspondent met geestelijk verzorgers


16 februari 2020

Correspondenten Nina Polak en Lex Bohlmeijer van De Correspondent gaan in gesprek met zingevers, en startten een serie gesprekken met geestelijk verzorgers in de ggz, bij de politie, het leger, op straat, zoals ze zeggen: 'overal waar de menselijke ervaring op scherp staat'. 


In het nieuwste deel, onlangs geplaatst, praten ze met oud student en humanistisch raadsman in het leger, Gijsbert van Eijsden (op de foto links): 'Deze militair is luisterend majoor.'  Hij vertelt over zijn werk met de militairen en ervaringen tijdens de missies in oorlogsgebieden in het buitenland. "Van militairen wordt verwacht dat ze lijf en leden geven voor de organisatie, ik probeer de menselijkheid in het oog te houden." Gijs is naast zijn werk als geestelijk verzorger bezig met een promotieonderzoek aan onze graduate school. 


Eerder dit jaar gingen Lex en Nina in gesprek met oud Humanistiek studente Non van Driel. Zij heeft als geestelijk verzorger gewerkt in de ggz, ze leidt praatgroepen in de lhbt-gemeenschap en runt een stiltecafé (AdemInn) in Rotterdam. Beluister dit gesprek  op de site van De Correspondent. 

Correspondenten Nina Polak en Lex Bohlmeijer van De Correspondent verzorgen een serie gesprekken met geestelijk verzorgers in de ggz, bij de politie, het leger, op straat, zoals ze zeggen: 'overal waar de menselijke ervaring op scherp staat'. Ook met oud studenten Humanistiek Non van Driel en Gijsbert van Eijsden.