Deze website maakt gebruik van cookies

Nrc portretteert Tobias, Merel en Marc in hun beroep als humanistisch geestelijk verzorger


4 februari 2019


Je hoeft niet gelovig te zijn om met levensvragen naar een geestelijk verzorger te kunnen gaan. Dat ontdekte Vivian Keulards, fotograaf en tekstschrijver, toen ze zich het afgelopen jaar verdiepte in het beroep van geestelijk verzorger. Ze maakte een portret van Tobias Karsten, Merel en Marc Eyk, alumni van de Universiteit voor Humanistiek. Afgelopen weekend verscheen een mooi stuk in Nrc, waarin ze vertellen over hun werk.


Lees 'Veel mensen denken dat het religie gerelateerd is, maar dat is niet zo' (nrc, 1 februari 2019)


Tobias Karsten (33) is fulltime geestelijk verzorger bij defensie (marine), Merel (27) is 16 uur humanistisch geestelijk verzorger bij Penitentiaire Inrichting Alphen a/d Rijn, en Marc Eyck (52), is 24 uur geestelijk verzorger bij De Zorggroep (Limburg).

Je hoeft niet gelovig te zijn om met levensvragen naar een geestelijk verzorger te kunnen gaan. Dat ontdekte Vivian Keulards, fotograaf en tekstschrijver, toen ze zich het afgelopen jaar verdiepte in het beroep van geestelijk verzorger. Ze maakte een portret van Tobias Karsten, Merel en Marc Eyk, alumni van de Universiteit voor Humanistiek. Afgelopen weekend verscheen een mooi stuk in Nrc.