Deze website maakt gebruik van cookies

Losse vakken volgen

Je kunt enkele losse vakken volgen uit de master of de premaster Humanistiek, bijvoorbeeld als aanvulling op je eigen studie of voor je persoonlijke of professionele ontwikkeling. Je volgt de vakken samen met de reguliere studenten. 


Als je ingeschreven staat bij een erkende Nederlandse universiteit of hogeschool dan kun je vakken volgen als bijvakstudent. Sta je daar niet ingeschreven dan kun je de vakken als contractonderwijs volgen. 


NB Wil je uiteindelijk een masterdiploma van de Universiteit voor Humanistiek hebben? Schrijf je dan in als reguliere student, je kunt geen compleet diploma behalen op basis van alleen maar losse vakken. Je krijgt er ook geen vrijstellingen mee.


Dit zijn de voorwaarden:

Voor bijvakkers:

Voor vakken uit het premasterprogramma (of het bachelor programma) moet je ingeschreven zijn bij een bachelor- of masteropleiding van een erkende Nederlandse hogeschool of universiteit;

Voor vakken uit het masterprogramma Humanistiek moet je ingeschreven staan bij een masteropleiding aan een erkende Nederlandse universiteit;

de inschrijving is kosteloos als je bij je opleiding van eerste inschrijving het wettelijk voltijd collegegeld betaalt en als bewijs daarvoor een origineel Bewijs van Betaald Collegegeld (BBC) overlegt (een kopie of scan voldoet niet). Wij accepteren alleen een BBC die rechtstreeks digitaal verstuurd wordt door de instelling. De instelling kan het BBC sturen naar: osz@uvh.nl;

betaal je minder dan het wettelijk voltijdtarief dan moet je het verschil bijbetalen bij de UvH;

ben je het instellingscollegegeld verschuldigd bij je eerste opleiding, dan kun je je inschrijven als contractstudent.


Je kunt je hier aanmelden voor bijvakonderwijs

Let op: Zorg dat je aanmelding uiterlijk 4 weken voor aanvang van de onderwijsperiode compleet is, anders kan hij helaas niet meer in behandeling genomen worden. 


Heb je nog vragen dan kun je contact opnemen met de studentenadministratie: osz@uvh.nl of 030-2390191.

Voor het contractonderwijs

Alle vakken uit de master Humanistiek zijn toegankelijk voor contractstudenten. Bij sommige, vooral zeer praktische vakken, is vooraf overleg met de docent gewenst.


Je moet een WO diploma (bachelor of master) hebben . Een kopie van je diploma stuur je mee met het aanmeldformulier.


Het volgen van een vak (een module) ter waarde van 7,5 ECTS kost 925 euro. U kunt aan het eind een tentamen of opdracht maken (afhankelijk van de module). Als u hiervoor een voldoende haalt, krijgt u een certificaat. 

Meer informatie?

Heb je nog vragen dan kun je contact opnemen met de studentenadministratie: osz@uvh.nl of 030-2390191.