Deze website maakt gebruik van cookies

Essay Patrick Nullens en Joke van Saane over geloofwaardig leiderschap post-corona

Corona Papers

12 februari 2021


Voor Coronapapers.nl schreven Patrick Nullens en Joke van Saane van de Universiteit voor Humanistiek een essay over geloofwaardig leiderschap. Zij vinden dat leiderschap in het tijdperk van corona niet de voortzetting kan zijn van het leiderschap vóór corona. 


Nadenken over passend leiderschap 'post-corona' vereist een reflectie op de ontwikkelingen en verschuivingen in onze samenleving. Patrick Nullens (bijzonder hoogleraar Leiderschapsethiek en menswaardige samenleving) en Joke van Saane (hoogleraar Zingeving en leiderschap en rector) stellen onder meer: "Leiderschap zal een frame en een taal moeten bieden waarbinnen men leert omgaan met de onzekerheden, de kwetsbaarheid en de ervaren chaos. Leiders zullen moeten toegeven dat de toekomst wispelturig en ongewis is, en niet zo controleerbaar als we wensen."


Lees hun essay: Geloofwaardig leiderschap post-corona: paradoxen en nieuwe mogelijkheden


De website Coronapapers biedt beschrijvingen en analyses van de eerste gevolgen van de coronabestrijding voor de politiek, het bestuur en het beleid in het binnenland bestuur. Het project wordt gefinancierd vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken en gefaciliteerd door Platform31.

Voor de website Coronapapers schreven Patrick Nullens en Joke van Saane van de Universiteit voor Humanistiek een essay over geloofwaardig leiderschap.

Pagina delen