Broeder, Arie Leendert den (1929-2010)

Den Broeder werd in 1956 lid van het Humanistisch Verbond. Hij was voorzitter van de afdeling Voorburg/Rijswijk van het Humanistisch Verbond.

Hij was lid van het landelijk hoofdbestuur van het Humanistisch Verbond (HV) van mei 1979 tot mei 1989. Van mei 1987 tot mei 1991 was hij voorzitter.

In zijn beroepsmatige loopbaan kwam zijn sociale gevoel tot uiting zelfs als hoofd van de Directie Bijstandszaken van CRM en secretaris-generaal op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Omdat hij het fundamenteel oneens was met de bezuinigingen die daar moesten worden doorgevoerd, nam hij ontslag en ging zelfstandig verder als adviseur, onder andere voor Humanitas.


Begin jaren '90 was Den Broeder bestuurslid van HIVOS en voorzitter van het humanistisch Opleidings Instituut (HOI), voorzitter van de Humanistische Omroepstichting en redacteur van het humanistisch wetenschappelijk tijdschrift Rekenschap. Ten slotte was hij lid van de Adviesgroep Bezinning van het HV (ca. 1993, voorzitter studiegroep Marginalisering).

 

In dit interview wordt hij bevraagd over uitkeringen, arbeid en inkomen.

 

Beschrijving Interview PDF-bestanddeel 1

Beschrijving Interview PDF-bestanddeel 2

 

Audio interview Audiodeel 1

Audio interview Audiodeel 2

 

Arie den Broeder (1-6-1929 - 27-2-2010) was socioloog, bestuurskundige. Hoofd Directie Bijstandszaken op het ministerie van CRM. Hoofdbestuurslid Humanistisch Verbond.