Over Zingeving & Professie

Zingeving & Professie vertaalt de humanistiek naar de werkvloer.


De Universiteit voor Humanistiek (UvH) richt zich steeds meer op het verwezenlijken en toepassen van haar missie en doelstellingen in de maatschappij. Dit betekent dat de universiteit haar primaire taak (onderwijs ten behoeve van studenten en promovendi en wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de humanistiek) uitbreidt met maatschappelijke dienstverlening: Bij- en nascholing en coaching van professionals, opdrachtonderzoek en organisatieadvies. Voor deze taak is op 2 juli 2008 Zingeving & Professie, Praktijkcentrum van de Universiteit voor Humanistiek opgericht. Onze missie is het vergroten van de ruimte voor zingeving en humanisering in beroepspraktijken en organisaties. 

 

Z&P biedt een breed aanbod van verschillende activiteiten. Ons doel is om de wetenschappelijke en professionele expertise van de UvH toegankelijk te maken voor professionals, organisaties en particulieren. Hiervoor hebben wij een aanbod ontwikkeld waarop open ingeschreven kan worden. Daarnaast bieden wij ook maatwerk. Ons portfolio geeft een goed overzicht van wat we zoal doen.

Z&P is een kleine organisatie binnen de grote organisatie van de UvH, bestaande uit 7 mensen. Buiten ons vaste team werken wij samen met zo'n 40 docenten, trainers, acteurs en supervisoren van de UvH en andere universiteiten en organisaties.