Opleidingsprogramma

In totaal duurt de Celebrantenopleiding één jaar. De opleiding bestaat uit 4 periodes van 10 weken. In elke periode wordt er één module aangeboden. Elke module bestaat uit 6 bijeenkomsten, gevolgd door 4 onderwijsvrije weken. In de onderwijsvrije weken kunnen studenten werken aan de afrondingsopdrachten, een persoonlijk portfolio, en zich alvast voorbereiden op de nieuwe module. Gedurende de hele opleiding volgen de studenten een persoonlijke leerlijn onder begeleiding van een coach.


Module 1: Fundamenten van de celebrant

Een eerste inleiding in de betekenis, functie en praktijken van rituelen in onze samenleving.
Lees verder>


Module 2: Rituelen bij het vieren van relaties

Hoe vieren wij het leven? Het aangaan van een relatie, de geboorte of adoptie van een kind, het behalen van een diploma of andere momenten waarin vreugde centraal staat, zijn de focus van deze module. Rituelen zijn manieren om bewust stil te staan bij deze gebeurtenissen. 
Lees verder>


Module 3: Rituelen bij afscheid

Elk mens krijgt met verlies te maken. Rituelen kunnen helpen om het verlies een plek te geven. In deze module staan existentiële en sociale overgangen bij afscheid, verlies en rouw centraal.
Lees verder>


Module 4: Ondernemend gedrag in de praktijk van de celebrant

In deze module leren de deelnemers de zakelijke kanten van het vak, zoals: presenteren, netwerken, werving, PR, de omgang met nieuwe/sociale media en het schrijven van een business case. Ter afronding van deze module schrijven deelnemers een eigen bedrijfsplan voor hun onderneming.
Lees verder>


Module 5: Persoonlijke leerlijn

Gedurende de gehele opleiding volgen de celebranten een 'persoonlijke leerlijn', waarin ze zich onder begeleiding van de coaches Emy Spekschoor, Jantine Maaskant en Lotte Huijing ontwikkelen in leerdoelen die voor hun groei als celebrant belangrijk zijn. 


Bekijk meer praktische informatie over het rooster en de studiebelasting van het programma>