Leergangen en workshops

De UvH Academie biedt verschillende manieren aan om je als professional en als persoon verder te ontwikkelen. Van eenmalige lezingen tot workshops tot intensieve trainingsprogramma's.  In een aantal leergangen en workshops vormen docent-onderzoekers samen met deelnemende (semi)-professionals een leergemeenschap. Zij wisselen ervaringen uit, en diepen het onderzoek verder uit. Bekijk voorbeelden van eerdere activiteiten.


Voor 2023 staan gepland:

 • Winterschool Participatief Actieonderzoek

  Deze winterschool biedt een diepgaande verkenning en ondersteuning bij het toepassen van participatief actieonderzoek als onderzoeksmethodiek en strategie voor verandering. Start: 30 januari 2023.

   
 • Conferentie Brede vorming in het (v)mbo

  Voor docenten, schoolleiders, lerarenopleiders of professionals die werken met brede vorming of hiermee willen gaan werken. De conferentie biedt de ruimte om samen met collega’s een dag te experimenteren met bildung in het (v)mbo en is dé gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te inspireren! Datum: 24 maart.

   
 • Workshop SEE ME voor professionals in de ouderenzorg

  Voor professionals in de ouderenzorg die willen leren om sociale behoeften en zingevingsbehoeften van ouderen te herkennen én beter op die behoeften in te spelen. Workshop onder leiding van hoogleraar Anja Machielse, een bekend deskundige op dit vlak. Deelname is gratis, maar niet vrijblijvend! Start: 29 maart.

   
 • Leergang Anders Leiden

  Voor leidinggevenden die op een nieuwe manier willen kijken naar leiderschap. In deze leergang van 3 dagen ontwikkel je een doordachte visie op mens-gericht leiderschap en ontdek je de veranderkracht van ‘zachte’ factoren als zingeving, verbinding, resonantie en hoop. Vrijdagen 22 september, 20 oktober en 10 november.

   
 • Summer School The Politics of Disablement

  This summer school will provide a platform for scholars, researchers and practitioners to engage in interdisciplinary discussions, share their research and exchange ideas on the politics of disablement. Together, we aim to explore the diverse ways in which disability is understood and experienced within different social, cultural and political contexts. From 28 - 30 August.

   
 • Leergang Duurzaam kennis-maken: jij en de ander in complexe zorg

  Deze leergang van de UvH Academie is voor gedragskundigen, coaches en teamleiders in de verstandelijk gehandicaptenzorg die bewuster willen werken vanuit hun eigen ervaring en professionaliteit. Vijf lesdagen.

   
 • Masterclasses 'Waardigheid in publieke dienstverlening'

  De masterclasses zijn ontwikkeld voor beleidsmedewerkers, adviseurs en bestuurders werkzaam in de publieke sector die recht willen doen aan de menselijke maat in dienstverlening. Vier dagdelen.

   
 • Tweedaagse cursus Zingeving in het werk van de Praktijkondersteuner Huisarts GGZ (POH-ggz)

  Hoe begeleid je patiënten met hun levensvragen? En: Hoe onderhoud jij zin in jouw werk? Deze tweedaagse cursus van de UvH Academie is speciaal ontwikkeld voor praktijkondersteuners GGZ en gaat in op de begeleiding bij existentiële ervaringen en levensvragen.