Leergangen en workshops

De UvH Academie biedt verschillende manieren aan om je als professional en als persoon verder te ontwikkelen. Van eenmalige lezingen tot workshops tot intensieve trainingsprogramma's.  In een aantal leergangen en workshops vormen docent-onderzoekers samen met deelnemende (semi)-professionals een leergemeenschap. Zij wisselen ervaringen uit, en diepen het onderzoek verder uit. Bekijk voorbeelden van eerdere activiteiten.


Voor 2023- 2024 staan gepland


 • Leergang 'Jij en de ander in complexe zorg'

  Deze leergang van de UvH Academie is voor gedragskundigen, coaches, teamleiders en begeleiders in de verstandelijk gehandicaptenzorg die bewuster willen werken vanuit hun eigen ervaring en professionaliteit. Vijf lesdagen. Start in februari 2024.

   
 • Lenteschool Participatief Actieonderzoek

  Deze leergang biedt een diepgaande verkenning en ondersteuning bij het toepassen van participatief actieonderzoek als onderzoeksmethodiek en strategie voor verandering. Start: 21 maart 2024.

   
 • Leergang Anders Leiden

  Voor leidinggevenden die op een nieuwe manier willen kijken naar leiderschap. In deze leergang van 3 dagen ontwikkel je een doordachte visie op mens-gericht leiderschap en ontdek je de veranderkracht van ‘zachte’ factoren als zingeving, verbinding, resonantie en hoop. Vrijdagen 22 september, 13 oktober en 17 november.

   
 • Workshop SEE ME voor professionals in de ouderenzorg

  Voor professionals in de ouderenzorg die willen leren om sociale behoeften en zingevingsbehoeften van ouderen te herkennen én beter op die behoeften in te spelen. Workshop onder leiding van hoogleraar Anja Machielse, een bekend deskundige op dit vlak.

   
 • Leergang Intern Opleider

  Het begeleiden van aankomende geestelijk verzorgers vraagt zowel didactische als pedagogische kwaliteiten. Deze leergang tot intern opleider biedt de gelegenheid je (verder) te specialiseren en professionaliseren binnen je eigen organisatie en beroepsgroep. 5 dagdelen.

   
 • Leergang Luisterkunst in Zorg & Welzijn

  In deze leergang werken we aan verbetering van luisteren via bewustwording, attitude, kennis en vaardigheden. De leergang is gepast voor mensen uit alle sectoren in zorg en welzijn waar mensen iets voor elkaar willen betekenen, professioneel of vrijwillig.

   
 • Tweedaagse cursus Zingeving in het werk van de Praktijkondersteuner Huisarts GGZ (POH-ggz)

  Hoe begeleid je patiënten met hun levensvragen? En: Hoe onderhoud jij zin in jouw werk? Deze tweedaagse cursus van de UvH Academie is speciaal ontwikkeld voor praktijkondersteuners GGZ en gaat in op de begeleiding bij existentiële ervaringen en levensvragen.