Cursusprogramma

De opleiding bestaat uit 4 modules van 6 bijeenkomsten:

1. Fundamenten van de celebrant

Een eerste inleiding in de betekenis, functie en praktijken van rituelen in onze samenleving.
Lees verder>

2. Rituelen bij het vieren van relaties

Hoe vieren wij het leven? Het aangaan van een relatie, de geboorte of adoptie van een kind, het behalen van een diploma of andere momenten waarin vreugde centraal staat, zijn de focus van deze module. Rituelen zijn manieren om bewust stil te staan bij deze gebeurtenissen. 
Lees verder>

3. Rituelen bij afscheid

Elk mens krijgt met verlies te maken. Rituelen kunnen helpen om het verlies een plek te geven. In deze module staan existentiële en sociale overgangen bij afscheid, verlies en rouw centraal.
Lees verder>

4. Community skills en ondernemerschap

In deze module leren de deelnemers de zakelijke kanten van het vak, zoals: presenteren, netwerken, werving, PR, de omgang met nieuwe/sociale media en het schrijven van een business case. Ter afronding van deze module schrijven deelnemers een eigen bedrijfsplan voor hun onderneming.
Lees verder>


Gedurende de gehele opleiding volgen de celebranten een 'persoonlijke leerlijn', waarin ze onder begeleiding van docent Lotte Huijing zich ontwikkelen in leerdoelen die voor hun groei als celebrant belangrijk zijn. In totaal duurt de opleiding één jaar en bestaat hij uit 4 periodes van 10 weken. In elke periode wordt er één module aangeboden. De modules bestaan uit 6 bijeenkomsten, gevolgd door 4 onderwijsvrije weken. In deze 4 weken kunnen studenten werken aan de afrondingsopdrachten, een persoonlijk portfolio, en zich alvast voorbereiden op de nieuwe module. 


Bekijk meer praktische informatie over het rooster en de studiebelasting van het programma>