Drie rituelen tijdens je werkdag


Docente Anne Stael:

"De eis voor een acht urige werkdag is één van de ontstaansreden voor de eerste 1 mei viering in 1890. Door de industriële revolutie maakten de werknemers hele lange dagen in de fabriek en dat wilden ze veranderen. N
og steeds is een hoge werkdruk een reëel probleem voor veel mensen. De rituelen die ik daarom voor 1 mei onder de aandacht wil brengen zijn een eenvoudige manier om rust te creëren in je werkdag. Rustmomenten maken dat je creatiever wordt omdat je geest de mogelijkheid heeft om onbewust verder te associëren over onderwerpen die je eerder bezig hebben gehouden. Ze geven daarnaast energie en voorkomen een burn-out.

Drie rust rituelen voor je zelf

  1. Als je koffie drinkt, blijf dan even staan en kijk naar buiten. Ga weer terug naar je bureau als je het op hebt. 
  2. Doe één taak tegelijk en rond die af. Het kleine ritueel van het afvinken van een taak op je lijstje kan je ook iets groter maken door een smiley of iets anders te tekenen naast je lijstje.
  3. Als je klaar bent met je werk, stop dan ook echt. Zeker als je thuis werkt is het goed om via een ritueel je werk achter je te laten en aandacht aan je vrije tijd te geven. Dat kan door andere kleren aan te trekken; je bureau eerst op te ruimen voordat je andere dingen gaat doen of een lijstje te maken wat je de volgende werkdag wilt doen."


Anne Stael, docente in Module 4: community skills en ondernemerschapcombineert zingeving & zakelijkheid binnen haar eigen adviesbureau www.zienwatonzichtbaaris.nl.


Meer informatie over de Celebranten Opleiding 

De eis voor een acht urige werkdag is één van de ontstaansreden voor de eerste 1 mei viering in 1890. Door de industriële revolutie maakten de werknemers hele lange dagen in de fabriek en dat wilden ze veranderen. Nog steeds is een hoge werkdruk een reëel probleem voor veel mensen. Speciaal voor 1 mei beschrijft docente Anne Stael drie rituelen om op een eenvoudige manier rust te creëren in je werkdag.