Wervelende Werkvormen

De sleutel tot leukere en effectievere bijeenkomsten.

  • Werkt u altijd met dezelfde werkvorm en bent u op zoek naar iets anders?
  • Wilt u mensen dingen leren op een manier die bij ze aansluit?
  • Bent u op zoek naar meer variatie en creativiteit in begeleidingsvormen?

Doelstelling

In deze korte cursus leert u hoe u als groepsbegeleider uw bijeenkomsten leuker en effectiever kunt maken. U breidt uw repertoire aan werkvormen uit en u leert wanneer welke werkvorm passend is. Ook leert u zelf werkvormen ontwikkelen. Aan de hand van actuele casuïstiek zal hiermee geoefend worden.

Doelgroep

Iedereen die met groepen werkt en groepsbijeenkomsten begeleidt.
Bijvoorbeeld: docenten, trainers of geestelijk verzorgers die groepsbijeenkomsten begeleiden. Maar ook als u wel eens een vergadering voorzit kan een verfrissende werkvorm wonderen doen.

Inhoud

We gaan een aantal simpel in te zetten werkvormen uitproberen, en oefenen met het zelf vormgeven van werkvormen. Daarnaast krijg je een hoop bronnen aangereikt waarmee je jezelf na de training volop kunt inspireren.

Waarom een training wervelende werkvormen?

Docente Lotte Huijing: ‘Waarom komen we als groep bij elkaar? Omdat het een enorme toegevoegde waarde heeft boven informatie verstrekken via e-mail of papier. Maar dan is één ding belangrijk, je moet ‘voorbij de monoloog’. Vaak vinden we het eng om de controle uit handen te geven, maar je zult merken dat het tegenovergestelde waar is. Interactie aangaan kan er juist ontzettend goed voor zorgen dat je je doel bereikt! Daarom daagt deze training je uit om normale, vanzelfsprekende procedures eens anders te bekijken en opnieuw aan te pakken.’


Ervaring

"Door de cursus besefte ik dat mijn voorbereiding voor werk met een groep beter moest worden voorbereid, en ook dat de verscheidenheid aan individuen in een groep het noodzakelijk maakt dat er een passende werkvorm wordt gekozen."


Lees hier een ervaring van deelneemster Sonja Oomkens, werkzaam bij Veiliger Zorg. 


”Leuk om te zien hoe er op dag twee weer lustig werd geëxperimenteerd met werkvormen die direct toepasbaar bleken in ieders praktijk. Ik zag onder andere klassieke werkvormen in nieuwe jasjes. Daarnaast hebben we – op verzoek- onderzocht hoe kennisoverdracht interactiever vormgegeven kan worden.” - Lotte Huijing, docent Wervelende Werkvormen.


Docent Lotte Huijing

Datum 30 oktober en 29 november 2018

Tijd De training duurt 2 dagen, van 10.00 - 17.00 uur.

Locatie Universiteit voor Humanistiek, Kromme Nieuwegracht 29, Utrecht
Kosten €675,- btw-vrij (inclusief lunch en materiaal)
Annuleren met restitutie van uw cursusgeld kan tot uiterlijk twee weken voor aanvang van de cursus. Daarna wordt het hele bedrag in rekening gebracht. 

Deze cursus is geaccrediteerd door  Stichting HVO, Humanistisch Centrum voor Onderwijs en Opvoeding. 
Klik MS Word-bestandhier om u aan te melden 

Informatie Meer informatie over de training kunt u MS Word-bestandhier aanvragen

(Bij te weinig aanmeldingen kan de cursus tot een maand van te voren worden geannuleerd.)
© Bannerfoto Joe Shellington