Serious games

Bij Zingeving & Professie zijn we altijd al bezig geweest met het verbinden van diepgang met lichtvoetigheid, filosofie met creativiteit, de linker- met de rechterhersenhelft. De opkomst van de serious game sluit hier natuurlijk perfect bij aan.

Wij passen het concept van het spelende leren vooral toe om op speelse manier gespreks- en denkprocessen op gang te brengen. Zo hebben we een bordspel in huis dat gebruikt kan worden voor allerlei groepsgesprekken over onderwerpen die van belang zijn voor u.

 

Wilt u bijvoorbeeld eens met uw team goed nadenken over de toekomst? Of is het tijd om met elkaar een visie te ontwikkelen? Maar wilt u nu dat iedereen eens aan het woord komt? Dat er ook nieuwe out-of-the-box gezichtspunten kunnen verschijnen? Dan kan een serious game hier prachtig dienst doen!

 

We hebben met de serious games eerst geoefend in eigen huis. Onlangs is er bijvoorbeeld op de Dies Natalis van de Universiteit voor Humanistiek met een flinke groep mensen pittig nagedacht over hoe de toekomst van 'ouder worden in Utrecht' eruit moet zien.

Ook hebben we een groep geholpen na te denken over nieuw op te zetten onderzoeksprojecten. Hiervoor hebben we op maat een spel ontwikkeld, dat precies aansloot bij de vragen die besproken moesten worden.

Na de vele positieve reacties is het de hoogste tijd om met dit concept naar buiten te treden.

Neem gerust eens contact op om te spreken over de mogelijkheden.