Nieuwsflits Zingeving & Professie: zomereditie 2014

Het is zover, maandag gaat Zingeving & Professie met vakantie! Maar voor we vertrekken nog een laatste overzicht van alle (nieuwe) cursussen, programma's en symposia die in het najaar plaatsvinden.
Zo is er in september het internationale congres An Inquiry into Theories of Practice, het symposium In Wetenschap van de Ziel en start het nieuwe inspiratieprogramma Begeleiding bij Levensvragen.
In oktober begint een nieuwe reeks masterclasses Kritische Organisatiefilosofie en het inspiratieprogramma Geestelijke Weerbaarheid en Moreel Leiderschap.

Tot 15 augustus is onze mailbox gesloten. Na die tijd zullen we mails zo snel mogelijk beantwoorden.

Tot in augustus! 

NIEUW AANBOD

Strategische gespreksvoering

De taal van humanistisch geestelijk verzorgers en het management kunnen nogal verschillen. Het Humanistisch Verbond wil geestelijk verzorgers ondersteunen om zich als professional stevig neer te zetten binnen hun organisatie, bij potentiële samenwerkingspartners of opdrachtgevers en ontwikkelde daarom met Zingeving & Professie de training Strategische Gespreksvoering. In deze tweedaagse training leert u welke vaardigheden u nodig heeft om doelgerichte gesprekken te voeren met uw collega’s, manager, bestuurders, directeur, opdrachtgevers, samenwerkingspartners en anderen betrokkenen in uw werk. Data zijn: 5 en 26 november. Humanistisch geestelijk verzorgers betalen een speciale prijs van €125,-  Neem voor meer informatie een kijkje op onze website.

SEPTEMBER

An Inquiry into Theories of Practice

Op 24 en 25 september organiseert de Graduate School de internationale conferentie An Inquiry into Theories of Practice. Keynote speakers zijn de Brits-Italiaanse hoogleraar Davide Nicolini en de Duitse hoogleraar Robert Schmidt. Zie hier voor meer informatie over het programma en aanmelding. 

Begeleiding bij Levensvragen

Op 26 september start Begeleiding bij Levensvragen. Het nieuwe zesdaagse inspiratieprogramma voor geestelijkbegeleiders en verzorgers, categoriaal pastores en voor andere humanistici, theologen en levensbeschouwelijke werkers en docenten die mensen begeleiden bij hun levensvragen. Met docenten Monique van Dijk, Christa Anbeek, Martien Schreurs, Joanna Wojtkowiak en Willeke Los. Lees hier meer informatie. 

In Wetenschap van de Ziel 

Op 30 september neemt Ton Jorna afscheid van de Universiteit voor Humanistiek als docent geestelijke en existentiële begeleiding. Ter ere hiervan vindt het symposium In Wetenschap van de Ziel plaats. Met lezingen van onder andere: Arjan Braam, Carlo Leget, Sophie Verhey en Gerard Visser. Dagvoorzitter is Anne Goossensen. Er zijn nog toegangskaarten beschikbaar via de website

Oktober

Masterclasses Kritische Organisatiefilosofie 

7 oktober start de Masterclasses Kritische Organisatiefilosofie. In deze vierdaagse reeks verheldert u uw visie op organisaties door gezamenlijk het gedachtegoed van filosofen Ruud Kaulingfreks, Edu Feltmann en Harry Kunneman over organiseren en organisaties tegen het licht te houden en daarover kritisch onderzoekend te filosoferen. Klik hier voor een beschrijving van alle masterclasses. 

Geestelijke Weerbaarheid en Moreel Leiderschap

9 oktober start het het nieuwe programma Geestelijke Weerbaarheid en Moreel Leiderschap. Een inspiratieprogramma voor leidinggevenden die vanuit eigen waarden invulling willen geven aan leiderschap. Docenten zijn Martin Hetebrij, Joachim Duyndam en Bianca Lugten. Voor data en inhoud programma zie hier. 

Aanbod in 2015

Academisch Schrijven en Publiceren

Op 18 februari 2015 starten we met een nieuwe editie van Academisch Schrijven en PublicerenMet deze training leert u in een overzichtelijke periode een Nederlandstalig artikel te schrijven van het gewenste niveau. Zie hier voor alle data en tijden.