Nieuwsflits Zingeving & Professie: cursusaanbod 2015

Alle data voor onze cursussen, trainingen en inspiratieprogramma's in 2015 zijn bekend. Reden voor een extra nieuwsflits met een overzicht van al onze activiteiten. 


Zingeving en Macht in Organisaties

Op 23 april start de zevende editie van het inspiratieprogramma Zingeving en Macht in Organisaties. In deze vijfdaagse verkent u aan de hand van filosofische colleges en inspiratiepractica op welke wijze thema's als zingeving en macht in uw werk een rol spelen. Aanmelden kan nog via deze link.

The Moral Third

Op 21 april is filosoof Jessica Benjamin in Nederland, daarom organiseren Waardenwerk,Stichting Psychiatrie en Filosofie en de Universiteit voor Humanistiek de eendaagse conferentie The Moral Third, Psychoanalyis, Witnessing and Repair. Benjamin heeft inmiddels al veel boeken geschreven zoals The Bonds of Love en Shadow of the Other. Aanmelden kan via de site van Stichting Psychiatrie en Filosofie.  

Geestelijke Weerbaarheid en Moreel Leiderschap

Op 28 mei start het nieuwe vierdaagse programma Geestelijke Weerbaarheid en Moreel Leiderschap. Een inspiratieprogramma voor leidinggevenden die vanuit eigen waarden invulling willen geven aan leiderschap. In het programma staat het meesterschapsmodel van Nelson Mandela centraal. Dit model wordt verbonden met het belang van veerkracht als voorwaarde voor goed leiderschap. Meer informatie kunt u hier vinden. 

Van basis tot gevorderd trainen

Nieuw in ons aanbod is de eendaagse train-de-trainer Van Basis tot Gevorderd Trainen, ontworpen voor professionals die hun trainingskwaliteiten willen verbeteren. In de training komen verschillende vragen aanbod als: Welke doelgroep(en) hebben de deelnemers op het oog? Met welke randvoorwaarden hebben ze te maken? Wat heeft dat voor consequenties voor de gestelde doelstellingen? Wat betekent dat voor de duur en opbouw van de training? De training is geaccrediteerd door de SKGV. Klik hier voor meer informatie.

Begeleiding bij Levensvragen

De nieuwe data van Begeleiding bij Levensvragen zijn bekend. Op 16 oktober gaat het vijfdaagse programma van start. In deze training krijgt u nieuwe vormen van begeleiding aangereikt en gaat hiermee actief aan de slag. Hierdoor kunt u de werkvormen ook toepassen in uw eigen werk met cliënten, patiënten, pastoranten, studenten en leerlingen. Belangrijke grondlaag is uw eigen inspiratie (her)vinden en oppakken, om vanuit uw eigen bronnen en traditie uw werk te doen. Voor meer informatie zie hier

Masterclasses Kritische Organisatiefilosofie

Op 26 oktober gaat de vierdaagse masterclasses Kritische Organisatiefilosofie van start.  In deze masterclasses verheldert u uw visie op organisaties door gezamenlijk het gedachtegoed van enkele originele denkers over organiseren en organisaties tegen het licht te houden en daarover kritisch onderzoekend te filosoferen. Meer informatie kunt u lezen op onze site.