Nieuwsflits Zingeving en Professie: herfsttips

Nog voor het einde van het jaar een mooie cursus volgen om uw professionaliteit te vergroten, vaardigheden te verbreden of zomaar goede inspiratie op te doen? We hebben een paar programma's die bijna van start gaan en waar u nog van harte welkom bent.
Verder alvast aandacht voor een tweetal nieuw ontwikkelde programma's.  

Last-minutes

Er zijn nog een aantal plaatsen vrij bij...

 • Publiekscollege Paden naar Ecotopia, door Fernando Suarez Muller
  In de collegereeks Humanistiek 3.0, is op 4 november a.s. college 3 uit de najaarsreeks. Prof. Suarez Muller zal spreken over het belang van utopische idealen en het ontwikkelen van nieuwe verhoudingen tot de natuur. Er is ook gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.

  - Maandag 4 november, 19.00-20.30 uur
  - Kosten 25,- 
  - Meer informatie >>

 • De cursus Het Kwalitatief Interview,  door Inge Varekamp. 
  In deze tweedaagse cursus leert u hoe u kwalitatieve interviews voorbereidt en waar u tijdens het interviewen op moet letten. De theorie wordt afgewisseld met oefeningen, waarbij onder andere met de eigen onderzoeksvraagstelling geoefend wordt. De nadruk ligt op één op één interviews; op de tweede dag wordt er ook ingegaan op focusgroep onderzoek.  

  - Donderdag 14 en vrijdag 15 november, 10.00-17.00 uur
  - Kosten: 675 euro incl. lunch en boek
  - Meer informatie >>

en bij...

 • Het inspiratieprogramma Zingeving en Macht in Organisaties.

  Dit programma daagt u uit te verkennen op welke wijze de thema’s zingeving en macht in uw eigen werk een rol spelen. U leert om de complexiteit in organisaties niet alleen als een probleem te zien, maar ook als een bron van verwondering en creativiteitVanuit filosofische en organisatietheorieën krijgt u instrumenten voor de praktische toepassing hiervan in uw eigen werk.  

  - Donderdag 7, 14, 21 en 28 november en 12 december, 14.30-20.15 uur
  - Kosten 1975,- incl. diner en materiaal
  - Meer informatie >>


En nieuwe kansen

Ook brengen we graag vast twee geheel nieuwe programma's onder de aandacht die het komend voorjaar van start zullen gaan. 

 • Academisch Schrijven en Publiceren 
  Omdat we steeds vaker merken dat veel professionals rondlopen met waardevolle praktijkervaringen die ze graag op wetenschappelijk niveau zouden willen beschrijven en delen met anderen, hebben we een cursus ontwikkeld die precies daar ondersteuning bij biedt. U leert binnen overzichtelijke tijd een Nederlandstalig artikel te schrijven van het gewenste niveau, en krijgt richting voor het publiceren daarvan. Dit onder begeleiding van ervaren onderzoekers en docenten van de UvH.

  - We bieden twee opties aan, een middag- en avondsessie. U kunt zich voor één of voor beide aanmelden, we zullen uiteindelijke de optie met de meeste deelnemers door laten gaan. Of allebei, indien beide groepen minimaal 10 deelnemers hebben.
  Optie 1: Woensdagmiddag (13.00-16.00): woensdag 5/2, 19/2, 12/3, 16/4, 21/5
  Optie 2: Woensdagavond (18:30-21:30): donderdag 6/2, 27/2, 27/3, 17/4, 22/5
  - Kosten: 895,- euro (btw-vrij, incl. literatuur)
  - Meer informatie >>

 • Motiverende Gespreksvoering
  Een nieuw perspectief op het verhogen van werkmotivatie bij medewerkers

  Een verhoogde werkmotivatie bij medewerkers bereikt u doorgaans niet door ze meer salaris te bieden, of door andere materiële beloningen. Wat wel kan helpen is een goed gesprek met ze voeren over de factoren die hen belemmeren of juist motiveren in hun werk. Wat zijn hun motieven en drijfveren om hun werk te doen - en om het goed te doen? Wat belemmert ze daarbij? Waar ligt hun passie in hun werk en wat zit die passie in de weg?
  In deze training leert u een dergelijk gesprek te voeren. We werken daarbij onder meer met een zeer ervaren trainingsactrice. 

  - 18 februari en 11 maart 2014
  - Kosten 795,- btw-vrij
  - Meer informatie >>

Voor een overzicht van het volledige aanbod is er onze agenda.