Nieuwsbrief #8 - juli 2012

 

Het is zomer, tijd om lichamelijk en geestelijk bij te tanken. Wist u dat onderzoek heeft uitgewezen dat dagdromen zelfs goed is voor de hersenen, en creatievere ideeën kan opbrengen? Leve de luiheid.
De agenda's voor het najaar lopen inmiddels ook al weer vol. Houdt u wel een gaatje vrij? U weet maar nooit of er een inspirerende training/cursus voorbijkomt, of een boeiende conferentie. Misschien zelfs al wel in deze nieuwsbrief...
Maar allereerst namens ons allen een heerlijke zomer gewenst.

zomersluiting

Van 16 juli t/m 5 augustus is Z&P gesloten. Het gebouw van de universiteit voor Humanistiek van 16 juli t/m 12 augustus ook gesloten. U kunt alleen langskomen op afspraak met een van de aanwezige medewerkers. U kunt ons natuurlijk altijd een bericht sturen per e-mail, vanaf 6 augustus doen we ons uiterste best u zo snel mogelijk te beantwoorden.

 

Nieuw: Cursus SPSS

Onze cursussen in kwalitatief onderzoek worden aangevuld vanaf het najaar met de cursus 'Introduction into SPSS: a hands-on course', gegeven door dr. Wander van der Vaart (UvH) en dr. Ales Neusar (Palacky University, Tjechië).

De tweedaagse cursus geeft een gedegen basaal overzicht van de mogelijkheden van SPSS, en vervolgens gaat u aan de slag met het creëren van een eigen dataset. Kijk voor meer informatie op deze (Engelstalige) pagina. Zeer geschikt iedereen die met kwantitatief onderzoek aan de slag wil, en dit veelgebruikte programma in de vingers wil krijgen.
Data: 12 en 19 oktober
Lokatie: UvH, Utrecht
Kosten: 575 euro
Voertaal: Engels (en Nederlands)
Meer info >> 

 

Vooruitblik: Programma Najaar

Zin in lesgeven

Vierdaagse cursus  over onderzoekend werken als bron van goed leraarschap, voor docenten die hun onderwijspraktijk willen onderzoeken.
Docenten  Gaby Jacobs, Yvonne Leeman, Bianca Lugten, Lian Staal en Birgit Telkamp.
Data 10 september, 8 oktober, 12 november en 10 december 2012.
Tijd 16.00 – 21.00 uur.
Kosten  € 1075,- (inclusief maaltijd en materiaal).   


Leergangen integriteitspecialisten

In samenwerking met Governance and Integrity organiseert Zingeving & Professie drie leergangen voor integriteitspecialisten in de ambtelijke en semi-ambtelijke organisatie. 
Coördinator Leonard de Jong.
Data 14 & 28 september,  12 & 26 oktober, 9 & 23 november, 7 & 21 december 2012, 11 & 25 januari, 8 februari, 1, 15 & 29 maart, 12 & 26 april, 17 & 24 mei en 7 juni 2013.
Tijd 10.00 – 16.30 uur.
Kosten € 6200,- (inclusief lunch).

 

Atlas.ti, een inleiding

Tweedaagse cursus over de basisbeginselen van het software programma Atlas.ti. Met Atlas.ti kunt u uw data (interviews, teksten, geluidsfragmenten) systematisch analyseren.
Docent Elise van Alphen
Data  5 en 12 oktober 2012.
Tijd 10.00 – 16.30 uur.
Kosten € 575,- (inclusief studiemateriaal en lunch).

 

Kwalitatief interview

Een tweedaagse inleidende cursus over kwalitatief onderzoek. U leert hoe u een kwalitatief interview moet voorbereiden en waar u tijdens het interviewen op moet letten.
Docent Inge Varekamp
Datum 12 en 19 oktober 2012
Tijd 10.00 – 17.00 uur.
Kosten € 575,- (inclusief lesmateriaal en lunch).   

 

Introduction into SPSS: A hands-on course

This course addresses elementary procedures for data management and data analysis using SPSS.
Docenten Wander van der Vaart and Ales Neusar
Datum 14 en 18 oktober
Tijd 10.00 - 17.00 uur
Kosten € 575,- (including lunch, excluding book & software)

 

Zingeving en Macht in Organisaties

Vijfdaags inspiratieprogramma voor managers en professionals die verantwoordelijkheid en betrokkenheid in een breder perspectief willen plaatsen.
Docenten Joep Dohmen, Ruud Kaulingfreks, Joachim Duyndam, Martin Hetebrij, Harry Kunneman en Bianca Lugten.
Data 1, 8, 15 en 29 november, 6 december 2012.
Tijd 14.30 – 20.15
Kosten € 1975,- (inclusief diner en studiemateriaal).

 

Wervelende werkvormen

Tijdens deze tweedaagse cursus leert u hoe u groepsbijeenkomsten leuker en effectiever kunt inrichten. Voor iedereen die met groepen werkt of groepsbijeenkomsten begeleidt.
Docent Lotte Huijing
Data  1 en 28 november 2012.
Tijd 10.00 – 17.00 uur.
Kosten € 675,-

 

 

Uitgelicht: Good Work, the ethics of craftmanship

Op 17 oktober organiseren we samen met Harry Kunneman deze 1-daagse internationale conferentie, die in het teken staat van Richard Sennetts denken over vakmanschap, en de betekenis ervan voor modern burgerschap. Het is mogelijk paper proposals in te leveren, ter bespreking tijdens de middagsessies. Er zal specifiek worden ingegaan op vier domeinen van werk: care and social work, education and counseling, organizing and managing, art and culture.
In de ochtend zal er een lezing zijn van Joep Dohmen, en Richard Sennett zal spreken vanuit het buitenland via een unieke Skype-lezing.
Deelname kost 185 euro, 85 voor studenten. Kijk voor alle informatie op de speciale conferentiewebsite.

 

dvd toetstheater over levensvragen

Enige tijd geleden heeft ons Toetstheater in opdracht van Vilans een mooie DVD mogen maken. Het thema van de DVD is 'leren omgaan met levensvragen', met name voor professionals in de ouderenzorg. Op de DVD staan een aantal sketches zonder en een aantal met publieksdiscussie. U krijgt een boekje meegeleverd waar reflectievragen instaan die u kunt gebruiken bij het bekijken van de DVD. Misschien leuk voor uw team of om samen met ouderen te bekijken en zodoende een goed gesprek op gang te brengen. Kijk hier voor alle informatie >>