Nieuwsbrief # 33 - November 2017

Nu de wind door onze haren waait en de Sint alweer in het land is, is het tijd voor een herfstige nieuwsbrief van Zingeving & Professie. In deze editie leest u over de data voor de Celebranten Opleiding 2018-2019, over de informatieavond voor Celebranten Opleiding op 30 november en over de cursus Wervelende Werkvormen. Daarnaast besteden we aandacht aan het seminar met Hartmut Rosa, een boek over Harry Kunneman en een Theatrale Kerstmis. En nu we toch uw aandacht hebben willen we u er graag op wijzen dat de frisse herfstwind ook op onze website heeft rond gewaaid, want deze is geheel vernieuwd. 

Data Celebranten Opleiding 2018 - 2019 bekend & informatieavond op donderdag 30 november

Het heeft even geduurd, maar we kunnen jullie nu ook laten weten dat de data voor de nieuwe Celebranten Opleiding zijn vastgesteld. De Celebranten Opleiding zal van start gaan op donderdagmiddag 6 september 2018. De complete lijst met nieuwe data vindt u hier op onze website, waar nu ook het aanmeldformulier voor de nieuwe Opleiding te vinden is. Wilt u eerst nog eens rustig nalezen wat deze opleiding precies inhoudt of wie de docenten zijn, kijk dan op onze website of bezoek deinformatieavond die wij op donderdagavond 30 november organiseren. De avond duurt van 19:00 tot 20:30 en is de gelegenheid om een kijkje in de keuken van onze opleiding te nemen. Het programma bestaat onder andere uit een proefcollege, een introductie op de verschillende modules van de opleiding en uit praktische informatie over de opleiding. Daarnaast is er volop ruimte om vragen te stellen aan (gast)docenten en deelnemers van de huidige opleiding. Mocht u willen komen, wilt u zich dan even aanmelden via onze website?

Wervelende Werkvormen 2018

April 2018 staat er weer een cursus Wervelende werkvormen op het programma. Docente Lotte Huijing leert u gedurende deze tweedaagse cursus, die plaatsvindt op vrijdag 6 en vrijdag 20 april, om met behulp van verschillende werkvormen groepsbijeenkomsten leuker én effectiever te maken. Tijdens deze cursus zult u veel bronnen aangereikt krijgen waarmee u uzelf en anderen volop kunt inspireren. Nieuwsgierig geworden? Bezoek dan onze website.

Seminar Hartmut Rosa op 30 januari 2018

Op dinsdagmiddag 30 januari 2018 organiseert de Universiteit voor Humanistiek een seminar met als thema How to Slow Down Life without Stagnating Society; Resonance in an Accelerating World. Professor Harmut Rosa zal een workshop geven over resonance en vervolgens zal hij een lezing geven met het thema Can resonance be the answer to an accelerating society? Professor Frans Vosman (ZorgEthiek, UvH) and dr. Christoph Baumgartner (Ethiek, UU) zullen vervolgens reageren op Rosa's lezing. Meer informatie over het programma vindt u op de website, hier vindt u ook het aanmeldformulier. 

'Werken aan trage vragen', boek over emeritus hoogleraar Harry Kunneman

Op 5 oktober sprak Harry Kunneman zijn afscheidsrede uit. Dankzij Denise Robbesom, o.a. oud-studente aan de Universiteit voor Humanistiek, is er nu een boek uitgekomen over de emeritus hoogleraar politieke en sociale filosofie aan de Universiteit voor Humanistiek. In een reeks openhartige gesprekken vertelde Kunneman Robbesom gepassioneerd over zijn leven en werk, en hoe deze elkaar hebben beïnvloed. Kunneman spreekt over onderwerpen als vriendschap en familie, humanisme, kritische maatschappijtheorie en humanistisch raadswerk. Zie hier voor het boek.

Theatrale Kerstmis - Vloeken in de kerk

In de reeks ‘De Deugd van Tegenwoordig’ onderzoekt Vloeken in de Kerk wat de zeven deugden nog betekenen anno 2017. Vlak voor de kerstdagen staat in een nieuwe dienst de deugd Rechtvaardigheid centraal. Wat betekent Rechtvaardigheid in een individualistische maatschappij waarin iedereen vooral zijn eigen rechten lijkt te verdedigen? Op maandagavond 18 december is deze Kerstnachtmis te zien in de Utrechtse Geertekerk om 21:00u. Klik hier voor meer informatie.