Nieuwsbrief # 28 - november 2016

In deze november editie leest u alles over de nieuwe data van de Celebranten Opleiding in 2017, de cursus Wervelende Werkvormen, het programma aanbod van Zingeving & Professie in 2017 en de informatieavond van de Celebranten Opleiding op dinsdag 22 november aanstaande.


DATA CELEBRANTEN OPLEIDING 2017 BEKEND

In februari 2017 gaat de nieuwe Celebranten opleiding van de Universiteit voor Humanistiek van start. Voor geïnteresseerden organiseren wij dinsdagavond 22 november een informatieavond. Tijdens deze avond geeft Joanna Wojtkowiak een introductiecollege over de betekenis van rituelen in onze samenleving. Ook zijn er een aantal docenten van de opleiding aanwezig om al uw inhoudelijke en praktische vragen te beantwoorden. De avond is gratis, aanmelden is wel noodzakelijk en kan door een mail te sturen naar Mieke Wagenaar.

INSPIRATIEPROGRAMMA MOREEL LEIDERSCHAP

In 2017 gaan de masterclasses Moreel leiderschap weer van start. In deze vierdaagse laten docenten Martin Hetebrij en Joachim Duijndam u nadenken over vragen als: 'hoe kunt u koers bepalen en uw morele kompas ontwikkelen?', 'hoe kunt u weerbaarheid ontwikkelen ondanks tegenslag en druk in een organisatie?' en 'hoe kunt u in overeenstemming met uw eigen waarden deelnemen aan het politieke spel?' Een belangrijk onderdeel van de masterclasses is de verbinding met uw werkpraktijk. Met trainster Bianca Lugten gaat u aan de slag met eigen vragen en casuïstiek over leiderschap. Nieuwsgierig gewonden naar deze masterclasses? Voor meer informatie en aanmelding kunt u een kijkje nemen op onze website.

CURSUS WERVELENDE WERKVORMEN 2017

In april 2017 start de tweedaagse cursus Wervelende Werkvormen. In deze cursus gaat u aan de slag met verschillende werkvormen om groepsbijeenkomsten leuker én effectiever te maken. De training is geschikt voor iedereen die met groepen werkt of groepsbijeenkomsten begeleidt. Tevens krijgt u tijdens en na afloop van de cursus een hoop bronnen aangereikt waarmee u uzelf en anderen volop kunt inspireren. De docent van de tweedaagse is Lotte Huijng. Nieuwsgierig geworden? Bezoek dan onze website

AGENDA ZINGEVING & PROFESSIE

Bent u nieuwsgierig naar andere inspiratieprogramma's die in 2017 vanuit het praktijkcentrum Zingeving & Professie gegeven worden? Hieronder een overzicht van het aanbod: 

Zingeving en macht in organisaties
Het vijfdaagse inspiratieprogramma Zingeving en Macht in Organisaties daagt u uit te verkennen op welke wijze thema’s zingeving en macht in uw werk een rol spelen. Er worden instrumenten vanuit filosofische- en organisatietheorieën aangereikt om de complexiteit van organisaties te zien als inspiratiebron van verwondering en creativiteit in plaats van als een probleem. Deze instrumenten kunt gebruiken voor de praktische toepassing ervan in uw eigen werk. Via deze link kunt u meer lezen over het inspiratieprogramma.

Begeleiding bij Levensvragen
In het programma Begeleiding bij Levensvragen krijgt u nieuwe vormen van begeleiding aangereikt. Een belangrijke grondlaag hiervoor is het (her)vinden van uw eigen inspiratie, zodat u vanuit uw eigen bronnen en traditie uw werk te doen. In de bijeenkomsten gaat u met deze nieuwe vormen actief aan de slag en kunt u ervaren hoe u deze kunt toepassen in uw werk met cliënten, patiënten, pastoranten of  studenten. Zie hier voor meer informatie. 

Masterclasses kritische organisatiefilosofie 
Anders nadenken over organisaties met behulp van kritische organisatiefilosofie? Aan de hand van verschillende thema's als maakbaarheid en sensibiliteit, deugden en discoursen, oefent u in deze masterclasses in helder denken over organisaties. Benieuwd naar deze vierdaagse? Bezoek onze website.