Nieuwsbrief #20 - december 2014

In deze laatste nieuwsbrief van Zingeving & Professie in 2014 geven wij een overzicht van activiteiten die u in december nog kunt bijwonen, zoals de boekpresentatie Hoe word je een Bianca? of het Festival van de kwetsbaarheid. Verder een uitnodiging voor de Dies Natalis van de Universiteit voor Humanistiek met als thema: Hoe vrijwillig is vrijwilligerswerk? Informatie over de nieuwe training Van Basis tot Gevorderd Trainen én nieuwe data van de cursus Motiverende Gespreksvoering en het inspiratieprogramma Geestelijke Weerbaarheid en Moreel Leiderschap in 2015. 

Lezingen terugkijken?

Heeft u onlangs een conferentie of lezing gemist? Hier een lijstje met lezingen die u online kunt terugkijken; 

Nieuw: Van Basis tot Gevorderd Trainen

Nieuw in ons aanbod is de train-de-trainer Van Basis tot Gevorderd Trainen. Dit is een eendaagse training voor professionals die hun trainingskwaliteiten willen verbeteren. In de training komen verschillende vragen aanbod als: Welke doelgroep(en) hebben de deelnemers op het oog? Met welke randvoorwaarden hebben ze te maken? Wat heeft dat voor consequenties voor de gestelde doelstellingen? Wat betekent dat voor de duur en opbouw van de training? Welke (differentiatie in) werkvormen is nodig? Hoe bepalen we of de training succesvol is (geweest)? Klik hier voor meer informatie.

Dies 2015: Hoe vrijwillig is vrijwilligerswerk?

Ook in 2015 staan we stil bij de verjaardag van de Universiteit voor Humanistiek met de jaarlijkse Dies Natalis op donderdag 29 januari. Deze keer heeft de middag het thema vrijwilligerswerk. Aan de hand van een keynote van hoogleraar Evelien Tonkens, een paneldiscussie met vrijwilligersorganisaties en diverse workshops verkennen we de vraag: Hoe vrijwillig is vrijwilligerswerk? Toegang is gratis. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wilt u verzekerd zijn van een plekje? U kunt zich hier aanmelden. 

Hoe word je een Bianca?

Op 10 december presenteert het Van Kleef Instituut samen met de Universiteit voor Humanistiek het boek Hoe word je een Bianca? Het boek bevat dagboekfragmenten van Dirk Pool die zijn ervaringen beschrijft over zijn tijd in een verzorgingstehuis. Zijn verhaal beschrijft hoe zorgverleners al dan niet aandachtig zijn afgestemd op cliënten. Hoogleraar Zorgethische aspecten van informele zorg Anne Goossensen omkleedt zijn verhaal met haar visie op humane zorg. Toegang is gratis en aan het einde van de dag krijgt u het boek mee naar huis. Zie hier voor meer informatie en aanmelding. 

Festival van de kwetsbaarheid

Op zaterdag 13 december organiseert Windesheim het Festival van de kwetsbaarheid rond de Grote Kerk in Zwolle met muziek, theater, workshops, lezingen en een kerstmarkt. Docente Christa Anbeek geeft een lezing over Overlevingskunst en Levenskunst. De dag is gratis en u kunt hier het hele programma lezen.

Aanbod in 2015

  • Academisch Schrijven en Publiceren In deze vijfdaagse cursus leert u in een overzichtelijke periode een Nederlandstalig artikel te schrijven van het gewenste niveau. Start op 18 februari. Klik hier voor meer informatie. 
  • Geestelijke Weerbaarheid en Moreel Leiderschap Vierdaags inspiratieprogramma waarin centraal staat hoe u vanuit eigen waarden invulling kunt geven aan leiderschap. Start op 28 mei. Voor meer informatie zie hier.
  • Zingeving en Macht in Organisaties Vijfdaags inspiratieprogramma over de omgang met morele vragen in organisaties. Start op 23 april. Klik hier voor meer informatie. 
  • Motiverende Gespreksvoering Tweedaagse waarin u oefent in het motiveren van (mogelijk) minder gemotiveerde medewerkers. Data zijn 12 en 26 mei. Voor meer informatie zie hier. 
  • Van Basis tot Gevorderd Trainen Eendaagse train-de-trainer voor professionals die hun trainingskwaliteiten willen verbeteren. Datum is 20 mei. Voor meer informatie klik hier.