Nieuwsbrief #16 - december 2013

Beste professional,


2014 komt eraan en op de UvH gaan we dat flink vieren, want we worden 25 jaar! In januari kunt u direct met ons meedoen bij twee mooie activiteiten, de Dies Natalis en een internationale lustrumconferentie. Lees hieronder meer daarover. Ook hebben we het komend voorjaar weer een mooi programma voor u als professional samengesteld, met nieuwe trainingen en een nieuwe collegereeks. Neem gerust contact met ons op als u ergens meer over wilt weten; ons aanbod komt vaak voort uit gesprekken met mensen in de verschillende werkvelden waar de UvH zich op richt. Voor nu hele goede feestdagen gewenst, voor hopelijk een zinvol 2014. 

Dies Natalis en Lustrumcongres op 29, 30 en 31 januari

Op 29 januari worden er tijdens de Dies Natalis eredoctoraten uitgereikt aan Nobelprijswinnaar Amartya Sen, aan Joan Tronto en Carol Ryff. Ook u kunt hier bij zijn. Kijk voor alle informatie en aanmelding op deze pagina >>


Op 30 en 31 januari organiseren we een internationaal congres rond het werk van Joan Tronto en Carol Ryff, getiteld 'A meaningful life in a just society: investigating well-being and democratic caring'. Het baanbrekende werk van deze onderzoekster rond de thema's zorgethiek en mentaal welbevinden is van grote invloed geweest op de humanistiek. We nodigen u van harte uit om met ons mee te denken op een prachtige locatie. U kunt zich zowel voor één dag als voor beide dagen aanmelden.
Klik hier voor alle informatie >>Ons aanbod komend voorjaar

 • Verbeelding en bestaansoriëntatie, door Jan Hein Mooren (HOVO cursus)
  6 bijeenkomsten vanaf 9 januari
  Lees hier alles >>
 • Academisch schrijven en publiceren voor professionals, met o.a. Gerty Lensvelt-Mulders.
  5 bijeenkomsten vanaf 5 of 6 februari
  Lees hier alles >>
 • Wervelende werkvormen, door Lotte Huijing
  6 en 17 februari
  Lees hier alles >>
 • Collegereeks humanistiek 3.0, met Carlo Leget, Merel Visse, Carmen Schuhmann en Ruud Meij.
  4 colleges vanaf 10 februari
  Meer informatie volgt binnenkort
 • Goed ouder worden, met Joep Dohmen, Anja Machielse, Alexander Maas, en anderen. (HOVO cursus)
  7 bijeenkomsten vanaf 12 februari
  Lees hier alles >>
 • Motiverende Gespreksvoering, door Jantine Maaskant en Wendy Zwiers (nieuw)
  18 februari en 11 maart
  Lees hier alles >>
 • Atlas.ti, een inleiding, door Elise van Alphen
  18 februari en 4 maart
  Lees hier alles >>
 • Zingeving en Macht in Organisaties, met o.a. Harry Kunneman, Joachim Duyndam en Hans Alma.
  5 bijeenkomsten vanaf 17 april
  Lees hier alles >>


Blog: Professionaliteit anno nu

Een impressie van een optreden van het Toetstheater

Door Enny Keiren

"Voor ons zit Laura, al 16 jaar werkend als verzorgende in Stagnatius Zorggroep, met in haar hand een bulletin van de Raad van Bestuur. Zij leest voor, op cynische toon. (...) We zien hoe Laura eieren voor haar geld kiest en op een interne vacature solliciteert waar haar hart eigenlijk niet echt ligt. Het alternatief is werkeloosheid. Maar het publiek voelt hoe zij baalt van haar nieuwe rol als woonbegeleider. Ze baalt er vooral ook van dat dit allemaal zo maar gebeurt, zonder dat ooit iemand naar haar mening vroeg. Als professional, vanuit haar ervaring, als mens misschien? Ze is boos op het management van Stagnatius Zorggroep,  het bestuur, de politiek, het hele kabinet en zelfs ook de nieuwe koning ‘met zijn participatiesamenleving’."  

Lees hier verder >>

Tijdschrift Waardenwerk


Wat voorheen het tijdschrift voor Humanistiek was is enige tijd geleden overgegaan in Waardenwerk. Het doel van het tijdschrift is om professionals uit de praktijk en wetenschap bij elkaar te brengen in gesprekken over normatieve professionaliteit. Nieuwsgierig naar de inhoud? Of misschien wel een goed idee voor een bijdrage? Wees welkom.Kijk hier voor voor meer informatie over Waardenwerk >>