Nieuwsbrief # 14 - Zomereditie

Een laatste bericht van Zingeving & Professie voor de vakantie! Wellicht bent u nog de laatste werkzaamheden aan het afronden, staat u op het punt om te vertrekken of bent u al aan het genieten van uw welverdiende rust. Hoe dan ook. Hopelijk brengt deze zomer u een mooie reis. Want volgens Herman de Coninck is 'Reizen is de manier om vragen te stellen die je thuis niet stelt. Niet per se over het land in kwestie, maar over jezelf.' Ook Zingeving & Professie gaat op vakantie. Dit betekent dat wij van 29 juli tot en met 19 augustus gesloten zijn. Na deze periode staan wij weer met nieuwe inspiratieprogramma's, trainingen en colleges voor u klaar.

Een fijne (zonnige) zomer toegewenst!  

Blog: Eerst sensibiliteit, dan reflectie

Nieuw is onze nieuwsflits is een maandelijkse blog waarmee u kennis kunt maken met relevante thema's, filosofieën en theorieën van Zingeving & Professie. Deze keer is het organisatiefilosoof Ruud Kaulingfreks die de spits afbijt over het belang van sensibilisering in organisaties. Ruud benadrukt dat ons bewustzijn niet enkel ons intellect is, we hebben ook andere vermogens nodig die ons in staat stellen te handelen en inzicht te geven in de wereld. Hoewel wij emoties, gevoelens en intuïties hebben wordt hier weinig rekening mee gehouden in het discours van organisaties. Het denken kan echter niet zonder het sensibele. Want aan de basis van iedere reflectie ligt een vermoeden of gevoel dat het zinvol is erop te reflecteren. Het denken heeft zodoende onze zintuigen nodig en onze zintuigen het denken. Hiervoor moeten wij onze zin-tuigen trainen en sensibiliteit aanwakkeren.

Benieuwd geworden? Op onze website is zijn volledige blog te lezen en kunt u een reactie achterlaten.  

Contractonderwijs

Heeft u aan een cursus niet voldoende en bent u op zoek naar meer filosofische en theoretische verdieping? Zoals u wellicht weet biedt de Universiteit voor Humanistiek de mogelijkheid om contractonderwijs te volgen. Om dit voor u nog aantrekkelijker te maken zijn de prijzen voor het volgen van modules verlaagd van € 1125,- naar € 925,-  Voor een overzicht van alle modules die gegeven worden en meer informatie: klik hier.

Aanbod najaar

Ons najaarsprogramma is bekend. Houd voor actuele trainingen, cursussen, symposia en inspiratieprogramma's onze agenda in de gaten.

  • De basisvaardigheden leren van het softwareprogramma Atlas.ti? In september start de tweedaagse cursus Atlas.ti, een inleiding, waarin u leert  hoe u uw onderzoeksdata kunt verwerken en analyseren. Klik hier voor meer informatie.  

  • Benieuwd naar nieuwe inzichten vanuit de Humanistiek? Op 9 september start de najaarseditie van de Humanistiek 3.0 Collegereeks. Het eerste college over veerkracht, inspiratie en autonomie wordt gegeven door Joachim Duyndam. Zie hier voor de thema's van andere colleges en bijbehorende data.

  • Speciaal voor ondernemers die bezig zijn met het opzetten van een eigen praktijk is er de tweedaagse Ondernemen met bezieling. In deze training denkt u, met andere starters, na over fundamentele vragen over uw onderneming, zoals: Wat inspireert mij? Wie zijn mijn ideale klanten? Hoe ga ik me verbinden met potentiele klanten? Voor meer vragen die bijdragen aan een bezielde onderneming, zie hier.  

  • In november start alweer de zesde editie van het inspiratieprogramma Zingeving en Macht in Organisaties. In deze vijfdaagse verkent u aan de hand van filosofische colleges en inspiratiepractica op welke wijze thema's als zingeving en macht in uw werk een rol spelen. Voor de opbouw van het programma en data, klik hier.  

Alle cursussen worden gegeven op de Universiteit voor Humanistiek, te Utrecht.