Nieuwsbrief # 11 - december 2012

Beste lezer,

Druk bezig met de laatste klussen voor de kerstvakantie, zodat er tijd is voor rust en plezier? De laatste mails de deur uit, bureau opruimen, belangrijke mensen nog even spreken... Of gaat u lekker door tijdens de feestdagen, volgend jaar zit tenslotte toch vastgeplakt aan deze. Hoe het ook zij, Theophrastus (een leerling van Aristoteles) gaf ons al de tip om bewuste keuzes te maken voor dat wat belangrijk is. Want: 'tijd is het meest waardevolle goed dat we kunnen weggeven.' 

We wensen u voor het komend jaar veel tijd voor dat wat van waarde is.

In deze nieuwsbrief een eerste overzicht van onze activiteiten in 2013. Met speciale aandacht voor een nieuwe editie van de masterclasses Kritische Organisatiefilosofie, waar een flink aantal mensen interesse voor hebben getoond de afgelopen tijd. Een tijd van crisis en bezuinigingen vraagt natuurlijk om grondige doordenking van wat organiseren eigenlijk is, en hoe we daar menselijker mee om kunnen gaan. 

Tot ziens in 2013!

Zingeving & Professie


Dies Natalis: Humanistiek 3.0


Op dinsdagmiddag 29 januari viert de UvH haar 24ste verjaardag. Dat vieren we met onze jaarlijkse Dies Natalis, dit jaar onder het thema Humanistiek 3.0. De UvH presenteert zichzelf in vernieuwde vorm, en hoort graag van u wat u van onze plannen vindt. Ook wordt de jaarlijkse Leo Polak scriptieprijs uitgereikt. 

De drie leerstoelgroepen zullen workshops geven, waarin u actief kunt meespreken over de inhouden van het onderzoek.

Klik hier meer informatie over het programma, de workshops en aanmelding.Programma aanbod 2013

Atlas.ti, een inleiding
In deze tweedaagse cursus leert u alle basisbeginselen van het dataprogramma Atlas.ti, zodat u al uw kwalitatieve onderzoeksdata goed kunt verwerken. 

Docent Elise van Alphen 
Data 1 en 8 maart 2013
Tijd 10.00-17.00 uur. 
Meer informatie


Masterclasses Kritische organisatiefilosofie
Helder denken over organisaties. Dit inspiratieprogramma bieden we dit jaar in vernieuwde vorm aan, namelijk in een programma van 3 dagen, met een aantal weken tussen de bijeenkomsten. De inhoud blijft hetzelfde, maar we hopen het zo makkelijker voor u gemaakt te hebben om mee te kunnen doen. In de avond zal trainster Jantine Maaskant met u en de docent aan de slag gaan om de inhoud toe te passen op uw eigen vragen en praktijk. 

Docenten Ruud Kaulingfreks, Harry Kunneman, Edu Feltmann, Jantine Maaskant
Data 21 maart, 25 april, 16 mei
Tijd 14.30 - 20.15 uur 
Meer informatie (programma volgt!)


Wervelende werkvormen
Leer hoe u bijeenkomsten (trainingen, cursussen, vergaderingen, etc.) interessanter, interactiever en daardoor voor iedereen zinvoller kunt maken. 

Docent Lotte Huijing
Data 7 en 28 mei
Tijd 10.00 - 17.00 uur
Meer informatieErvaring met Wervelende werkvormen

Op 1 en 28 november vond de training Wervelende Werkvormen plaats. Zeven deelnemers deden mee, onder andere van Rijkswaterstaat, Humanitas en de Huisartsenposten. Lees hier een enthousiast verslag van deelneemster Sonja Oomkens, werkzaam bij Veiliger Zorg.