Deze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie>

Naar de inhoud
Universiteit voor Humanistiek
De mooiste studie is de mens
Home Onderwijs Voor scholieren Studiekeuzecheck en aanmelding

Aanmelden en de studiekeuzecheck

Je wilt Humanistiek studeren. Wat moet je doen?

Heb je je een goed beeld gevormd van de studie?

Om te weten of de bachelor Humanistiek iets voor jou is, is het belangrijk dat je je eerst een goed beeld vormt van de studie, bijvoorbeeld door het bezoeken van de open dagen, of het volgen van een proefcollege. Als je hierna besluit om je aan te melden voor de opleiding en je doet dit voor 1 mei, kun je deelnemen aan de studiekeuzecheck (zie hieronder). Zo kun je ervaren hoe het is om te studeren aan de UvH.

Let op: ook na 1 mei kun je je nog inschrijven voor Humanistiek, maar je kunt niet meer deelnemen aan de studiekeuzecheck. Je moet je aanmelding uiterlijk 31 juli doen via Studielink.


Aanmelden
Bekijk eerst of je voldoet aan de toelatingseisen voor de bachelor Humanistiek. Als je daaraan voldoet bij de start van de studie kun je je aanmelden voor de opleiding.


Je moet je aanmelden via Studielink. Studielink is de landelijke inschrijfportal voor het Hoger Onderwijs. Om Studielink te kunnen gebruiken heb je een DigID nodig.

De UvH ontvangt je aanmelding van Studielink en zal de verdere procedure starten. Je ontvangt per e-mail een uitnodiging voor de eerste stap van de studiekeuzecheck (online vragenlijst). Aan het eind van die vragenlijst kun je aangeven of je mee wilt doen met het proefstuderen. Verder wordt je via e-mail door de UvH of door Studielink gevraagd om eventuele aanvullende informatie aan te leveren voor je inschrijving. En je ontvangt informatie over de hoogte en de betaling van je collegegeld.

Studiekeuzecheck: past humanistiek bij jou?

De UvH biedt aankomende studenten die zich voor de bacheloropleiding humanistiek hebben aangemeld via Studielink een traject aan om te bepalen of de studie bij je past. Je moet je hiervoor wel vóór 1 mei aanmelden voor de studie via Studielink. Deelname is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden.


Deze studiekeuzecheck omvat de volgende onderdelen:

  • Online vragenlijst 1: door deze vragenlijst krijg je een beeld van wat studeren aan de UvH inhoudt en wordt duidelijk in hoeverre de studie bij jou past.
  • Proefstuderen: Je komt naar de UvH om samen met andere studiekiezers een onderwijsdag te volgen. Je bereidt je daarop voor door het bestuderen van literatuur en het beantwoorden van enkele leervragen, die van tevoren beschikbaar worden gesteld. In de colleges en werkgroepen krijg je feedback op je voorbereiding en deelname. Ook zal de voorbereide stof getoetst worden.
  • Online vragenlijst 2: na de proefstudeerdag krijg je een tweede vragenlijst om terug te kijken op het proefstuderen. De tweede vragenlijst maakt duidelijk of de bachelor Humanistiek en het studeren in de UvH ook in de praktijk bij je past.
  • Studiekeuzeadvies: op basis van de twee vragenlijsten en de uitslag van de toets, krijg je uiterlijk drie weken nadat je de Online vragenlijst 2 hebt ingevuld een definitief (niet-bindend) studiekeuzeadvies. Let op: je moet aan alle bovenstaande activiteiten van het SKC-traject deelgenomen hebben om het studiekeuzeadvies te ontvangen.
  • Studiekeuzegesprek: als de SKC-activiteiten of het studiekeuzeadvies daartoe aanleiding geeft, kun je deelnemen aan een studiekeuzegesprek. Natuurlijk kun je ook op elk moment zelf een gesprek met de studiekeuzeadviseur aanvragen als je daar behoefte aan hebt.

De proefstudeerdag is op dinsdag  13 juni 2017.


Deelname aan de studiekeuzecheck is niet verplicht, maar wel een recht, mits je je tijdig aanmeldt. Aan het eind van het traject ontvang je van de UvH een advies of de studie bij jou past. Is dat niet het geval, dan heb je nog de tijd om een andere studie te zoeken. Het advies is niet bindend.


 

Datum proefstuderen / studiekeuzegesprekUiterste aanmelddatum
13 juni 20171 mei 2017

 

* Alleen als je je vòòr 1 mei hebt aangemeld bij ten minste 1 opleiding in het hoger onderwijs behoud je je landelijke toelatingsrecht. In andere gevallen kan, afhankelijk van de opleiding / instelling, je inschrijving worden geweigerd. De UvH zal je inschrijving niet weigeren als je je niet voor 1 mei hebt aangemeld voor Humanistiek, maar is je aanmelding pas na 1 mei binnen dan kun je niet meer deelnemen aan de studiekeuzecheck.

Vragen?

Vragen over de aanmeldingsprocedures of over Studielink kun je stellen aan de Onderwijs- en studentenadministratie: osz@uvh.nl of tel. 030-239 01 08.


Voor meer informatie over de (inhoud) van de opleiding of over je studiekeuze kun je je richten tot de studieadviseurBachelor Humanistiek