Deze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie>

Naar de inhoud
Universiteit voor Humanistiek
De mooiste studie is de mens
Home Onderwijs Voor scholieren

Voor scholieren


Fijn dat je jezelf verder wilt verdiepen in de mogelijkheden die de Universiteit voor Humanistiek jou biedt.


Je profiel

Je houdt je graag met mensen bezig. Je staat midden in de samenleving en kijkt met een open blik om je heen. Je wilt weten hoe de wereld in elkaar steekt. Je verdiept je in actuele vraagstukken en zoekt naar antwoorden die leiden tot een zinvol, menselijk bestaan. Je maakt keuzes, zoals iedereen, maar daarbij houd je rekening met de wereld en de mensen om je heen. Je houdt van filosofie, psychologie en lezen, en je denkt regelmatig na over levensvragen.

Spreekt dit profiel je aan? Dan ben je bij de UvH aan het juiste adres.


De mens centraal

De UvH is een kleinschalige, onafhankelijke universiteit in het hart van Utrecht. Hier laten we ons inspireren door het humanistisch gedachtegoed. Onderzoek en onderwijs richten zich op eigentijdse vragen over zingeving, levensbeschouwing en een menswaardige samenleving. Kortom: bij alles wat we doen staat de mens centraal. Of zoals wij het graag zeggen: "De mooiste studie is de mens".


Voor het leven

Niet alleen is een bachelor Humanistiek een studie voor het leven, tegelijk bereidt het je voor op een beroep voor het leven, hetzij via een van onze masters of een master aan een andere universiteit. Een beroep waarin jij straks verschil kunt maken. Waarin je met behulp van jouw talenten en inzichten mensen kunt begeleiden in tal van situaties in een steeds complexer wordende samenleving.