Deze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie>

Naar de inhoud
Universiteit voor Humanistiek
De mooiste studie is de mens
Home Onderwijs Studentenzaken Bibliotheek

Bibliotheek

Kerncollectie

Universiteitsbibliotheek Utrecht

Medewerkers en studenten van de Universiteit voor Humanistiek kunnen gebruik maken van de diensten van de Universiteitsbibliotheek Utrecht (UBU) Indien u beschikt over een bibliotheekpas en een Solis id voor gasten kunt u in de vestigingen van de UBU gebruik maken van alle beschikbare diensten, toegangen en zoeksystemen. Op vertoon van een geldig inschrijfbewijs aan de UvH en id. bewijs kunt u een bibliotheekpas aanvragen bij de balie van de UBU. U dient uw pas jaarlijks te verlengen. Ook dit kan heel eenvoudig aan de balie van de bibliotheek.
Voor andere diensten dan het lenen van boeken (bijvoorbeeld toegang tot zoeksystemen) dient u een SOLIS-ID VOOR GASTEN aan te vragen. Klik hier voor meer informatie over het verkrijgen van zo'n Solis-id. Het aantal pc's waarop kan worden gezocht is echter beperkt. Tip: neem uw laptop mee.

UvH kerncollectie

De Universiteit voor Humanistiek (UvH) beschikt over een unieke kerncollectie van ruim MS Excel-bestand3300 wetenschappelijke boeken op het gebied van geschiedenis en theorie van vrijdenken, humanisme, humanistisch raadswerk, humanistisch vormingsonderwijs. Daarnaast bezit de UvH een internationaal unieke collectie van ca.185  gedrukte periodieken aangaande humanisme en praktisch-humanisme, inclusief ca 40 lopende abonnementen. Deze kerncollectie behoort tot het humanistisch culturele erfgoed.

Het is een kwetsbare collectie omdat het vaak unica betreft die niet in andere (wetenschappelijke) bibliotheken beschikbaar zijn. Derhalve zijn de boeken en tijdschriften niet uitleenbaar. Ze kunnen enkel worden geraadpleegd in de leesruimte van de Universiteit voor Humanistiek. De kerncollectie is raadpleegbaar voor studenten en medewerkers UvH en geïnteresseerden.


 

In onze leesruimte is een ordner met een lijst voorhanden waarmee u de boeken op auteur kunt zoeken. Vervolgens kunt u via de signatuur (code) het boek in de collectie vinden.


VOORZIENINGEN

Voor het raadplegen van de collectie boeken en tijdschriften zijn twee ruimtes ingericht. Er is een studieruimte, met pc’s voorzien, waar de boeken en tijdschriften kunnen worden geraadpleegd en kan worden gestudeerd. Voorts is er een leesruimte met een ruime leestafel waar eveneens de boeken en tijdschriften kunnen worden ingezien. Laptopgebruikers kunnen gebruik maken van de wifi-verbindingen van de UvH en het EDURAM netwerk. Ten slotte is op de balie, bij de collegeplank, een documentscanner beschikbaar. Indien u voor uzelf een artikel of gedeelte van een boek wilt scannen, zorg ervoor dat u een USB stick meeneemt.


dienstverlening

Gedurende kantooruren (maandag t/m/ donderdag 09.00 – 17.00 en vrijdag 09.00 – 12.30) kunt u met vragen terecht in kamer 0.14, bij onze collectiebeheerder, drs. J.J.H. Brabers, jbr@uvh.nl.


Tijdens openingstijden van het gebouw kunt u boeken en tijdschriften raadplegen. De openingstijden van de studieruimten en de kerncollectie zijn zijn hetzelfde als die van het gebouw:


maandag: 8.30-21:30 uur
dinsdag: 8:30-19:30 uur
woensdag 8.30-19:30 uur
donderdag 8.30-21:30 uur
vrijdag 8.30-18:00 uur


Bent u niet in de gelegenheid om de kerncollectie te bezoeken en u wilt toch een boek uit de collectie raadplegen? Dan kunt u het boek, tijdschrift of artikel op aanvraag door ons laten digitaliseren en het bestand laten opsturen. Hieraan zijn echter wel kosten verbonden.