Deze website maakt gebruik van cookies

Losse vakken volgen

Je kunt enkele losse vakken volgen uit de master of de premaster Zorgethiek en beleid, bijvoorbeeld als aanvulling op je eigen studie of voor je persoonlijke of professionele ontwikkeling. Je volgt de vakken samen met de reguliere studenten. 


Als je ingeschreven staat bij een erkende Nederlandse universiteit of hogeschool dan kun je vakken volgen als bijvakstudent. Sta je daar niet ingeschreven dan kun je de vakken als contractonderwijs volgen. 


NB Wil je uiteindelijk een masterdiploma van de Universiteit voor Humanistiek hebben? Schrijf je dan in als reguliere student, je kunt geen compleet diploma behalen op basis van alleen maar losse vakken. Je krijgt er ook geen vrijstellingen mee.


Dit zijn de voorwaarden:

Voor bijvakkers:

Voor vakken uit het premasterprogramma  moet je ingeschreven zijn bij een bachelor- of masteropleiding van een erkende Nederlandse hogeschool of universiteit;

Voor vakken uit het masterprogramma Zorgethiek en Beleid moet je ingeschreven staan bij een masteropleiding aan een erkende Nederlandse universiteit;

de inschrijving is kosteloos als je bij je opleiding van eerste inschrijving het wettelijk voltijd collegegeld betaalt en als bewijs daarvoor een origineel Bewijs van Betaald Collegegeld (BBC) overlegt;

betaal je minder dan het wettelijk voltijdtarief dan moet je het verschil bijbetalen bij de UvH;

ben je het instellingscollegegeld verschuldigd bij je eerste opleiding, dan kun je je inschrijven als contractstudent.


Je kunt je hier aanmelden voor bijvakonderwijs.

Let op: Zorg dat je aanmelding uiterlijk 4 weken voor aanvang van de onderwijsperiode compleet is, anders kan hij helaas niet meer in behandeling genomen worden. 


Heb je nog vragen dan kun je contact opnemen met de studentenadministratie: osz@uvh.nl of 030-2390191.

Voor het contractonderwijs

Alle vakken uit de master Zorgethiek en beleid zijn toegankelijk voor contractstudenten. Bij sommige, vooral zeer praktische vakken, is vooraf overleg met de docent gewenst.


Je moet een WO bachelor of masterdiploma hebben. Een kopie van je diploma stuur je mee met het aanmeldformulier.


Het volgen van een vak (een module) ter waarde van 7,5 ECTS kost 925 euro. U kunt aan het eind een tentamen of opdracht maken (afhankelijk van de module). Als u hiervoor een voldoende haalt, krijgt u een certificaat. 

Meer informatie?

Heb je nog vragen dan kun je contact opnemen met de studentenadministratie: osz@uvh.nl of 030-2390191.