Deze website maakt gebruik van cookies

'Leren kijken naar een ander'


'Het lijkt soms alsof iedereen met zichzelf bezig is. Wat me aanspreekt aan de Universiteit voor Humanistiek, is dat we hier juist naar een ander kijken. We leren luisteren, een ander de ruimte geven, we leren kijken naar de mensen die we anders misschien over het hoofd hadden gezien. We leren echt aandacht te hebben voor een ander. 


De bachelor Humanistiek is zoveel meer dan klakkeloos informatie opnemen. Je leert kritisch te zijn, je blik te verruimen, te reflecteren op wie je bent en wat je wilt. Op deze kleinschalige universiteit voel je je snel gezien en gehoord. Het is een veilige plek. Door de goede sfeer durf je risico's te nemen, bijvoorbeeld bij de practica. Die practica hebben me het meest verrast: bij bijvoorbeeld Gespreksvaardigheden en Reflecteren hebben we bijzondere en ontroerende momenten gedeeld.

Ik weet nog niet precies wat ik na de opleiding wil gaan doen, maar ik zal sowieso veel van wat ik geleerd heb meenemen. Het is een brede opleiding die je niet alleen informatie aanreikt, maar ook vormt, laat groeien. Ik denk dat je de Universiteit voor Humanistiek verlaat als een aandachtiger mens.'


Lotte Kok, student bachelor Humanistiek


Lees meer verhalen van studenten

Lotte Kok