Deze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie>

Naar de inhoud
Universiteit voor Humanistiek
De mooiste studie is de mens
Home Onderwijs Bachelor en master opleidingen Master humanistiek

Introductie

Heb je de bachelor Humanistiek gehaald, of een andere academische bachelor aangevuld met de premaster Humanistiek, dan kun je met vertrouwen aan de master Humanistiek beginnen.


De masteropleiding Humanistiek is een driejarige, voltijdse wetenschappelijke beroepsopleiding, met net als in de bachelor, veel aandacht voor zowel theorie als praktijk. De master biedt uitzicht op werk op uiteenlopende terreinen zoals geestelijke verzorging, mediation, onderwijs, onderzoek, beleid en advies. Vaak zijn afgestudeerden werkzaam op meerdere van deze gebieden tegelijk.PDF-bestandDOWNLOAD BROCHURE (pre)master Humanistiek


Theorie en praktijk

Je loopt uitgebreid stage. Bovendien is er voldoende ruimte om je licht op te steken op andere universiteiten in het binnen- en buitenland. Je sluit je studie af met een afstudeeronderzoek en scriptie. In de master worden zowel de theorieën als praktijken die het fundament van de humanistiek vormen verder uitgediept. Je bestudeert actuele vragen over zingeving en humanisering vanuit verschillende wetenschappelijke disciplines: ethiek, sociale en politieke theorieën, sociale en culturele psychologie, pedagogiek, theorie van de religie en levensbeschouwing, wetenschapstheorie en praktische vaardigheden. Je werkt met centrale teksten van maatgevende denkers, en verdiept je in maatschappelijke discussies die spelen in genoemde werkterreinen.

 

Diploma

De driejarige voltijds masteropleiding Humanistiek (180 ECTS) wordt afgesloten met een afstudeeronderzoek. Na het voltooien van de opleiding ontvang je het Master of Arts-diploma Humanistiek en de titel MA.