Deze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie>

Naar de inhoud
Universiteit voor Humanistiek
De mooiste studie is de mens

Introductie

je houdt je met mensen bezig. Je staat midden in de samenleving en kijkt met open blik om je heen. Je wilt weten hoe de wereld in elkaar steekt. Je verdiept je in maatschappelijke vragen en zoekt naar oplossingen die naar een zinvol menselijk bestaan leiden. Spreekt dit profiel je aan? Dan ben je bij de Bachelor Humanistiek aan het goede adres.


Een combinatie van filosofie, sociologie, psychologie, de wereld een beetje mooier maken en aan je eigen kansen en mogelijkheden denken. Humanistiek is de multidisciplinaire wetenschap van deze tijd.

PDF-bestandDOWNLOAD DE BROCHURE


Humanistiek: nu meer dan ooit

De UvH biedt een driejarige bacheloropleiding Humanistiek en twee masteropleidingen aan: de driejarige master Humanistiek en de eenjarige master Zorgethiek en Beleid. Het accent in de driejarige bacheloropleiding ligt op een brede academische vorming. Je krijgt zowel theoretische vakken als praktijkvakken. Je leert analytisch te denken, waarbij je tot de essentie van complexe vraagstukken doordringt. Je bekwaamt je in onderzoeksvaardigheden, krijgt argumentatietechnieken aangereikt en wordt getraind in gespreks- en reflectievaardigheden. Ook leer je jezelf helder en goed te kunnen uitdrukken.

Kleinschalig en afwisselend
De Universiteit voor Humanistiek biedt kleinschalig, afwisselend en persoonlijk onderwijs, waar kennis, kunde en persoonlijke ontwikkeling hand in hand gaan. Dit wordt niet alleen door studenten zelf gewaardeerd, maar ook door academici en werkgevers.

Mogelijkheden
Afgestudeerden werken in het onderwijs, bij maatschappelijke organisaties, ministeries, in de media, binnen de wetenschap, of bijvoorbeeld op het terrein van beleid en advies. Met een bachelor Humanistiek kun je doorstromen naar academische masters op andere universiteiten. Ga je door met de master Humanistiek, dan kun je later ook aan de slag als raadspersoon in een ziekenhuis, een gevangenis of in het leger. De master Zorgethiek en Beleid biedt uitzicht op een carrière waarbij kritisch nadenken over het vraagstuk wat goede zorg is centraal staat. Weer anderen vestigen zich als zelfstandig adviseur, trainer of coach. Op onze UvH LinkedIn-pagina vind je een overzicht van carrières van alumni.

Diploma
Formeel wordt de bacheloropleiding afgesloten met een examen. Na het voltooien van de driejarige voltijds bacheloropleiding van de UvH (180 EC) wordt het Bachelor of Artsdiploma (BA) Humanistiek uitgereikt.