Deze website maakt gebruik van cookies

UvH Nieuwsbrief (31 maart 2020)

En opeens is de wereld anders. In deze nieuwsbrief daarom vooral bijdragen van onze onderzoekers en alumni in het nieuws. De coronacrisis doet een groot beroep op iedereen. We wensen je sterkte én inspiratie toe!

Beluister podcast Wijsneuzen: Burgers in tijden van pandemie


Tijdens de coronacrisis wordt iedereen op de proef gesteld. De sterke en de zwakkere kanten van onze samenleving komen bloot te liggen. Het blog Wijsneuzen van Trouw komt gedurende deze crisistijd met speciale afleveringen gewijd aan de corona-pandemie. Een serie gesprekken van Trouw journalist Frits van Exter met Menno Hurenkamp, universitair docent politicologie aan de Universiteit voor Humanistiek. Beluister deel 1 (27 maart) De overheid en zijn burgers: werkt een dictatuur beter tijdens een pandemie? deel 2 (30 maart) Saamhorigheid in tijden van pandemie.

Geert Smid over hulp bij rouwverwerking in Coronatijd


"Wat we nu horen is dat het overlijden voor coronapatiënten vaak heel geïsoleerd en eenzaam is. Dat maakt de rouw voor nabestaanden moeilijk." Arq-psychiater Geert Smid is bijzonder hoogleraar Psychotrauma, verlies en rouw na rampen en geweld aan de Universiteit voor Humanistiek. Hij vertelt Zorg + Welzijn hoe belangrijk het juist ook in deze tijd is om het gesprek te voeren over het levenseinde en verlies. Lees het volledige interview op Zorg + Welzijn. Bekijk ook een kort interview met het Algemeen Dagblad: Veel stress en angst om coronacrisis: ‘Mensen ervaren emoties die sterk lijken op rouw’.

Agenda

We hebben onze evenementen voorlopig afgelast of uitgesteld. Zo vindt de oratie met symposium van Geert Smid nu in oktober plaats. Ook zijn we druk bezig met het organiseren van online alternatieven. Zoals de online promotie van Sebastian Müller-Bellé, vanmiddag 31 maart, en onze online open dag en proefcolleges. Bekijk op onze agenda wat de laatste stand van zaken is.